Τρίτη 6 Απριλίου 2021

ΕΛΤΑ: Βαριές καταγγελίες για εσωτερικά κυκλώματα χρήζουν παρέμβασης εισαγγελέα

Δύσκολες ώρες βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, εξαιτίας της μεγάλης πίεσης που δέχονται αυτήν την περίοδο οι ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Γράφει Μιχάλης Ι. Ασημάκης

Δύσκολες ώρες βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, εξαιτίας της μεγάλης πίεσης που δέχονται αυτήν την περίοδο οι ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθώς και «της στρεβλής υλοποίησης του σχεδίου αναδιοργάνωσης».

Όπως επισημαίνουν σε σχετική τους ανακοίνωση τα ΕΛΤΑ, «η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, με ευθύνη συγκεκριμένων ανθρώπων και παρά τις...

  φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων που υπηρετούν εκεί, παράγει αρνητικότατο αποτέλεσμα, που αν δεν υπάρξει έλεγχος και απομάκρυνση όσων ασκούν με τρόπο τοξικό τα Διευθυντικά τους δικαιώματα, το πρόσημο θα είναι ολέθριο για τον Οργανισμό».

Στην ουσία πρόκειται για ένα «περίεργο σύστημα» το οποίο λειτουργεί πέρα και πάνω από τη διοίκηση και τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη, ενώ κανείς τους δεν μπορεί να παρέμβει προς αυτό και να περιορίσει τη δράση του.

Σοβαρές παραλείψεις καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ακόμη ότι πολύ σύντομα τα ΕΛΤΑ θα βρεθούν σε νέο οικονομικό αδιέξοδο εξαιτίας αυτής της κατάστασης, διαπιστώνοντας παράλληλα τις εξής παραλείψεις:

«α) Προχωράει η εθελουσία έξοδος, για το σχέδιο όμως να προσληφθεί τακτικό προσωπικό που θα αντικαταστήσει αυτούς που φεύγουν, δεν έχει «πέσει πενιά» μέχρι σήμερα.

Β) Ο τρόπος επιλογής του εποχιακού προσωπικού, είναι ασύμφορος για τον Οργανισμό. Το τακτικό προσωπικό είναι τόσο λίγο που δεν θα μπορέσει να εκπαιδεύσει συναδέλφους οι οποίοι εργάζονται για πρώτη φορά στο Ταχυδρομείο και το κόστος, οικονομικό και άλλο, θα είναι μεγάλο.

γ) Ανατίθενται καθήκοντα διοίκησης, χωρίς οι άμεσοι Προϊστάμενοι να γνωρίζουν τίποτα, σε υπαλλήλους που καμιά σχέση δεν έχουν με το Διοικητικό έργο, αλλά απλά έχουν κάποια συνδικαλιστική δράση και μπορεί να φανούν χρήσιμοι σε συγκεκριμένο συνδικαλιστικό ψηφοδέλτιο».

Τέτοια φαινόμενα , ειδικά σε ΔΕΚΟ όπως τα «Ταχυδρομεία», δεν είναι πρωτόγνωρα. Και την περίοδο 1991-1993 και την 8ετία Σημίτη, τα αλισβερίσια των εσωτερικών κυκλωμάτων έδιναν κι έπαιρναν, προκαλώντας ενίοτε εισαγγελικές παρεμβάσεις.

Πηγή: https://piperata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.