Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Μπαρόζο: Διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες για την Ελλάδα

Οι Κασσάνδρες διαψεύσθηκαν για την Ελλάδα, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του, ο Μπαρόζο τόνισε ότι παρά τις τότε προβλέψεις, όχι μόνον η Ελλάδα δεν βγήκε από το ευρώ, αλλά τώρα καλωσορίζουμε και τη Λιθουανία, ως το 19ο....
μέλος της ευρωζώνης.
Κατά τη διάρκεια του απολογισμού των δραστηριοτήτων της Κομισιόν, τις δύο πενταετίες στις οποίες διετέλεσε πρόεδρος της, ο απερχόμενος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επέκρινε τις «Κασσάνδρες» που, όταν ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρώπη, προέβλεπαν μετά βεβαιότητας την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ακόμη και στη Σύνοδο Κορυφής των G20, τότε, όλοι εμφανίζονταν βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα εξέλθει της ευρωζώνης και ότι αυτό θα προκαλέσει ένα ντόμινο κατάρρευσης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ανέφερε ο κ. Μπαρόζο.

Ωστόσο, κατέληξε υπεραμυνόμενος των επιτευγμάτων της προεδρίας του και αυτό, διότι όπως είπε «όχι μόνον η Ελλάδα δεν βγήκε από το ευρώ, αλλά, από την 1η Ιανουαρίου 2015, θα καλωσορίσουμε τη Λιθουανία, ως το 19ο μέλος της ευρωζώνης».

Πηγή:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.