Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Τριπλό σοκ στις συντάξεις από τον Σεπτέμβριο

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ «ΜΑΡΜΑΡΟ» ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ.
Βαρύς θα πέσει ο πέλεκυς των περικοπών στις συντάξεις από τον Σεπτέμβριο, με τρία μέτρα – φωτιά που θα έρθουν να κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των...
απομάχων της δουλειάς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», έρχεται νέο κύμα περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα φτάνουν το 47,5%, ενώ πρόβλημα συνιστά και η καταβολή μόνο του 50% των μερισμάτων προς τους συνταξιούχους του Δημοσίου, εξαιτίας των αναδρομικών μειώσεων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση ελέω μνημονιακών δεσμεύσεων.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το τρίτο κατά σειρά σοκ αφορά στα ισοδύναμα μέτρα που ψάχνει η κυβέρνηση για να επιστρέψει το ΕΚΑΣ, καθώς μία από τις προτάσεις που εξετάζονται είναι να μπει εισφορά ασθένειας 6% στις προνοιακές συντάξεις των 360 ευρώ που χορηγεί ο ΟΓΑ.
Σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα, τα ποσά που επανυπολογίστηκαν από το ΕΤΕΑ και θα πληρωθούν στις 2 Σεπτεμβρίου είναι μειωμένα έως και 138 ευρώ τον μήνα για μερίδα συνταξιούχων, ενώ μεσοσταθμικά οι περικοπές ανέρχονται στα 60-70 ευρώ.
Εντούτοις, το μεγαλύτερο «τσεκούρωμα» θα υποστούν οι συνταξιούχοι του πρώην επικουρικού των εμποροϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΕΚ), καθώς σχεδόν στην πλειονότητα των δικαιούχων οι περικοπές είναι πάνω από 30%.
Με βάση το δημοσίευμα, τον Οκτώβριο έρχεται και τρίτο κύμα μειώσεων για όσους δεν πάρουν τη λυπητερή του Σεπτεμβρίου.
Ενδεικτικά, στην πληρωμή του Οκτωβρίου, όμως, θα πέσουν και οι αναδρομικές περικοπές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, που σημαίνει ότι το σοκ θα είναι μεγαλύτερο, γιατί πολλές συντάξεις των 300 και των 200 ευρώ θα φτάσουν στα 100 και στα 60 ευρώ.
Αυτό, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, δεν θα συμβεί σε όλους αλλά, βάσει νόμου, σε όσους έχουν άθροισμα (μικτό ποσό) από κύρια και επικουρική σύνταξη πάνω από 1.300 ευρώ, δηλαδή σε όσους παίρνουν καθαρά μετά τον φόρο 1.120 ευρώ από κύρια και επικουρική.
Πηγή:www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.