Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Η διπλή παρέμβαση Πάιατ για την έρευνα του FBI για τη Novartis άδειασε την κυβέρνηση

Σε άλλο επίπεδο πέρασε η περιβόητη υπόθεση Novartis μετά την χθεσινή σημαντική «παρέμβαση»-βόμβα του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ που «αδειάζει», επί της ουσίας την κυβέρνηση.
Διαψεύδοντας τις σπερμολογίες της των τελευταίων ημερών ότι...
«κάτι εκκωφαντικό» θα σκάσει οσονούπω από τις έρευνες του FBI, αναφορικά με εμπλοκή στην υπόθεση Ελλήνων πολιτικών.
«Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς», φέρεται να είπε ο Αμερικανός πρεσβευτής στον κ. Μητσοτάκη.
Η ενέργεια αυτή του κ. Πάιατ, κατά την διάρκεια συνάντησης του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ανακοίνωσε η ΝΔ,κατέλαβε εξ απήνης το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επιχειρεί να διατηρήσει «καυτή» την υπόθεση με φήμες και υπαινιγμούς για «ζουμί που έρχεται...». Και αντέδρασε εν ταραχή και σπασμωδικά («εν πανικώ», σχολίαζαν κύκλοι της αντιπολίτευσης):
Μιλώντας στην Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος, επιχείρησε να την διαψεύσει, αποδίδοντάς την «σε διαρροές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οπότε κρατήστε μικρό καλάθι. Καλό είναι να περιμένουμε να δούμε ποιες ακριβώς ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη για το FBI...».
Και το περίεργο, που καταδεικνύει τον κυβερνητικό πανικό, είναι το ότι πριν αντιδράσει το Μέγαρο Μαξίμου, δεν σκέφθηκε καν ότι είναι παντελώς αδύνατον έμπειρος αρχηγός κόμματος και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να προέβη σε τέτοια αποκάλυψη («διαρροή», κατά τον κ. Τζανακόπουλο), χωρίς να έχει εξασφαλίσει την εκ των προτέρων συγκατάθεση του συνομιλητής του. Του Αμερικανού πρεσβευτή, μάλιστα...
Επιμένει ο πρεσβευτής...
Ο κ. Τζέφρι Πάιατ, στις «διαψεύσεις» του Μεγάρου Μαξίμου, «απήντησε» με πολλή... διαδικτυακή διπλωματικότητα: στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, έκανε... αναπαραγωγή (που σημαίνει ότι τα επιβεβαιώνει, αλλιώς θα τα διέψευδε κατηγορηματικά) των σχετικών αναρτήσεων στο διαδίκτυο,τόσο του ΑΝΤ-1 όσο και του ΑΠΕ ,τα οποία αναφέρονταν στα όσα είπε στον κ. Μητσοτάκη περί μη ύπαρξης έρευνας του FΒΙ που ν' αφορά πολιτικούς.
Αμέσως μετά τις αναρτήσεις του κ. Πάιατ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ΝΔ απήντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος«είχε το θράσος να αμφισβητήσει στην Βουλή την εντός εισαγωγικών δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Έλληνες πολιτικούς». Η απάντησε τον κ. Τζανακόπουλο έμελλε να έρθει από τον ίδιο τον πρέσβη που έκανε ριτουίτ την δήλωσή του σε σχετικές αναρτήσεις του ΑΠΕ και τον Αντ1».
Επιμένει και η κυβέρνηση...
Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι αργότερα χθες, το Μέγαρο Μαξίμου σε ενημερωτικό του σημείωμα επανήλθε στο θέμα, σημειώνοντας ότι”σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis.
Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.
Έκθετη και η κ. Τουλουπάκη!
Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθύμιζαν μετά την παρέμβαση Πάϊατ, ότι τα περί ουδεμιάς έρευνας αλλά ούτε καν αναφοράς του FBI σε Έλληνες πολιτικούς, αποκαλύφθηκαν και στην θυελλώδη συζήτηση για την Novartis στην Βουλή: οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι αλλά και άλλοι βουλευτές, επικαλούμενοι στοιχεία της δικογραφίας απέδειξαν ότι η “ανάμειξη” του FBI οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ερώτημα που του απήθυνε η εισαγγελέας διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη (εναντίον της οποίας έχουν ήδη υποβληθεί μηνύσεις) αν και κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιήσει γενικά στοιχεία της αμερικανικής έρευνας, για την έρευνα που διεξάγει η ίδια στην Ελλάδα. Η αμερικανική υπηρεσία της έδωσε την άδεια, και... η κ. Τουλουπάκη έκρινε ότι μπορεί να... επικαλεσθεί ότι οι έρευνές της για τυχόν ανάμειξη πολιτικών προσώπων, επιβεβαιώνονται και από to FBI! 

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.