Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Η «Σοφία» φέρνει πολικό ψύχος σε όλη τη χώρα - Πότε θα χιονίσει στην Αττική

Πολικές θερμοκρασίες, θυελλώδεις άνεμοι, δυνατές βροχές και χιόνια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού
Ενα λευκό πέπλο θα καλύψει σχεδόν όλη την επικράτεια, από τα όρια του Νομού Αττικής και προς τα πάνω και θα απλωθεί μέχρι και τη Θράκη. Από τις πρώτες βραδινές ώρες, από το ύψος της...
Θήβας και βορειότερα, θα υπάρξουν πολύ έντονα φαινόμενα και θα υπάρξουν χιονοπτώσεις ακόμα και στα παράλια των νομών.
Από την βορειοδυτική χώρα έχει ξεκινήσει να ρίχνει πολύ χιόνι κι ένα λευκό πέπλο καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, ενώ ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, θα υπάρξουν πολλά αποκλεισμένα χωριά, τόσο σε ορεινές, όσο και σε ημιορεινές και πεδινές περιοχές, ενώ το κρύο θα είναι κάτι παραπάνω από τσουχτερό.
Περιοχές υψηλής επικινδυνότητας
Φωκίδα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Βόρεια Εύβοια, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα θα χτυπηθούν αλύπητα από τον χιονιά. Απαραίτητες θα είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες, όχι μόνο στο ορεινό οδικό δίκτυο, αλλά και στα πεδινά, ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις.
Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας
Από το μεσημέρι και μετά, η «βουτιά» του υδραργύρου, θα είναι εντυπωσιακή. Οι βοριάδες, εντάσεως 7-8 μποφόρ, θα «ξυρίζουν», ενώ οι θάλασσες γενικά θα είναι δύσκολες, με ριπές, που θα φτάνουν ακόμα και τα 10 μποφόρ.
Στην Αττική, περιμένουμε πολλή βροχή, δυνατούς βοριάδες και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το θερμόμετρο από το μεσημέρι και μετά θα πέσει αισθητά, ενώ προς το βράδυ θα χιονίσει στα βόρεια προάστια με τα φαινόμενα να είναι αρκετά έντονα. Η θερμοκρασία θα πέσει πολύ χαμηλά και δεν θα ξεπεράσει τους 2-3 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται εναλλαγές χιονιού με βροχή, νιφάδες θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και μέσα στο κέντρο της πόλης, ενώ ο Βαρδάρης θα φέρει πολύ παγωμένο αέρα και το θερμόμετρο δεν θα ανέβει πάνω από τους 2 βαθμούς.
Μέχρι και του Άη Γιαννιού και... βλέπουμε στην «κατάψυξη»
Ο χιονιάς μπορεί να υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, όμως ο υδράργυρος θα πέσει πολύ χαμηλά. Οταν ξαστερώνει, το κρύο θα είναι τσουχτερό κι έτσι θα κινηθεί ο καιρός για μεγάλο διάστημα, ενώ από βδομάδα αναμένεται νέο κύμα σφοδρών βροχοπτώσεων.
Πηγη:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.