Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

 Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία,...όπως όλοι γνωρίζουμε, βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Αποδείχτηκε ότι η απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς βρήκε την εταιρεία ανέτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ελεύθερης αγοράς και του έντονου ανταγωνισμού. Παράλληλα ζούμε στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης, όπου η ψηφιοποίηση σκοτώνει το «χαρτί» και το κλασσικό ταχυδρομείο οφείλει να ακολουθήσει τις εξελίξεις και να εναρμονιστεί με την πολύ μεγάλη πρόκληση της ανάπτυξης των Διαδικτυακών αγορών.

 Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση των ΕΛΤΑ με εντολή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη καλείται να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη του χαμένου χρόνου και της οπισθοδρόμησης που μας οδήγησε η προηγούμενη Διοίκηση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  η οποία με την αναχρονιστική πολιτική της συνετέλεσε στη  διάλυση και καταβαράθρωση της αξιοπιστίας της Εταιρείας μας, με φωτεινό τραγικό παράδειγμα την παρακράτηση των ποσών από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Απαξίωνε το προσωπικό και είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός ΣΥΡΙΖΟ ΜΑΓΑΖΟΥ που ήταν η κύρια επιδίωξη της εντεταλμένης διοίκησης επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Με την έλευση της νέας Διοίκησης  εδώ και δέκα περίπου μήνες τα ΕΛΤΑ έχουν καταφέρει να  μειώσουν τα μηνιαία ελλείμματα από 7,4 εκ ευρώ σε 4,3 εκ ευρώ, εγχείρημα που ωστόσο όπως είναι αντιληπτό, είναι δύσκολο, έχει ακόμη πολύ δρόμο και απαιτείται η συνδρομή του κύριου μετόχου, του Κράτους, προκειμένου να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη και να προβεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να διασωθεί η εταιρεία.  Παράλληλα αναμένονται  το πρόγραμμα της εθελουσίας συναδέλφων σε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα που θα αγγίξει τα 200 εκατ. ευρώ και παράλληλα η ενσωμάτωση της θυγατρικής ΕΛΤΑ Courier και η μετεξέλιξη και ο μετασχηματισμός της Εταιρείας στα σύγχρονα δεδομένα των απαιτήσεων της σημερινής Εποχής.

Αποτελεί μονόδρομο ο εκσυγχρονισμός  της ΕΛΤΑ Α.Ε. και στο πλαίσιο αυτό μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και υπηρετούν εδώ και πολλά έτη σε θέσεις ευθύνης, χωρίς να μπορούν να μεταταχτούν στον Κλάδο Διοίκησης-Εκμετάλλευσης, όντες όμηροι των ενίοτε Διοικήσεων της Εταιρείας .

Για αυτό τον λόγο και οι Μετατάξεις.

Οι εσωτερικές Μετατάξεις του Προσωπικού και η αξιοποίησή του ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΠΑΓΙΟ αίτημα της Παράταξής μας, στάση αταλάντευτη όλα αυτά τα έτη και καταγεγραμμένα σε όλα τα Πρακτικά των Δ.Σ. στα οποία συμμετέχουν τα εκλεγμένα στελέχη της ΔΑΚΕ. (Η τελευταία μικρής κλίμακας Εγκύκλιος για το φλέγον αυτόν ζήτημα είχε πραγματοποιηθεί πριν 10 χρόνια περίπου, το 2011-αν και οι υπογεγραμμένες Σ.Σ.Ε.  ρητά αναφέρουν ότι  ακόμη και κάθε έτος πρέπει να γίνεται πρόβλεψη. Ξεκάθαρα επίσης είναι ότι όλο το κανονιστικό τους πλαίσιο και τα κριτήρια κατάταξής των Μετατάξεων είναι αξιοκρατικά και συμφωνημένα σε Σ.Σ.Ε.)

Το αξιοπερίεργο και εντυπωσιακό είναι ότι άλλες παρατάξεις,  με τον τρόπο τους , την πολυετή «αδράνειά» τους και πρόσφατα και με προφασικές εντάσεις και πομπώδεις «σπέκουλες» τις πολέμησαν και εξετέθησαν στα «μάτια» όλων αυτών των συναδέλφων που δικαιωματικά προσδοκούσαν και ανέμεναν την προβλεπόμενη Απόφαση της Διοίκησης.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ και μάλιστα εξ ιδίων τους λάθη!!!

ΑΥΤΟΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ. Οι αντιρρήσεις τους φυσικά αόριστες και αίολες  έχουν καταγραφεί  στο Δ.Σ του  Ιουλίου 2020 της ΠΟΣΤ.

Εμείς ως ΔΑΚΕ  σταθερά προασπιζόμαστε τις  ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ που κατ’ ουσίαν σημαίνει ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ του προσωπικού της εταιρείας και θα είναι πάντα εκείνο το «υπερόπλο» της που θα αναδείξει την εμπιστοσύνη της Διοίκησης των ΕΛΤΑ στα ίδια της τα Στελέχη.

Τα ΕΛΤΑ σε αυτό το σταυροδρόμι θα ακολουθήσουν  το δρόμο της ανάπτυξης, της υπευθυνότητας και της αξιοκρατίας και για αυτό η Διοίκηση και κύρια η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού,  κατά λόγο αρμοδιότητας , έπραξε εξαιρετικά προς το συμφέρον της ίδιας της Επιχείρησης και προς όφελος των ίδιων των Εργαζομένων, προχωρώντας μετά από τόσα έτη στις Μετατάξεις στον Κλάδο Διοίκησης-Εκμετάλλευσης.

Η  στηλίτευση της στάσης κάποιων «καλοθελητών» συνδικαλιστών, αποτυχημένων «πολιτικάντηδων» μίας άλλης εποχής, που έχουν μάθει να κινούνται στο παρασκήνιο  χωρίς να σέβονται τη νομιμότητα που πηγάζει μέσα από το κανονιστικό πλαίσιο, που το ίδιο το Συνδικάτο συμφώνησε με τη Διοίκηση μέσω Σ.Σ.Ε., κρίνεται περιττή, αφού απροκάλυπτα το τελευταίο διάστημα φρόντισαν οι ίδιοι να αποκαλυφθούν!!!  Δυστυχώς και ατυχώς παρασέρνουν όπως φαίνεται Διοικητικά   ή ακόμη και  κυβερνητικά στελέχη, που με τη στάση τους προσβάλλουν το θεσμό που εκπροσωπούν και τον Υπουργό υπό τις εντολές του οποίου ασκούν τα καθήκοντά τους. Εμείς, ωστόσο οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη νομιμότητα και σε αυτό θα μας βρουν αντίθετους.

Αν  υποπέσει στην αντίληψή μας άλλο τέτοιου είδους παράπτωμα είναι αυτονόητο ότι πλέον εμείς θα μιλήσουμε με ονοματεπώνυμα.

Η ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ και αυτό ας το καταλάβουν όλοι!

Η ΔΑΚΕ στηρίζει τη νομιμότητα, το κανονιστικό πλαίσιο και την επιστροφή στην ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ προς όφελος των εργαζομένων και των ΕΛΤΑ.

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Στις 31-8-2020 η Διοίκηση κάλεσε το συνδικάτο σε διάλογο από μηδενική βάση για τη Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Μέσα από τα όργανα  της ΔΑΚΕ πανελλαδικά, σας καλούμε να καταθέσετε τις προτάσεις σας.

Καλούμαστε να προασπίσουμε τα συμφέροντα των Συναδέλφων στο στοίχημα για να οραματιστούμε τα ΕΛΤΑ του μέλλοντος. Τα ΕΛΤΑ είναι το αξιόλογο Προσωπικό του και αυτό είναι η Δύναμή του . Στην παρούσα συγκυρία όλοι μαζί θα συσπειρωθούμε για να συνδράμουμε στο όραμα για το μέλλον της Εταιρείας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ

Για να εκτυπώσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.