Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ - ΕΛΤΑ Νοέμβριος 2021

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Οι εκλογές του Σωματείου Πελοποννήσου, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου πραγματοποιήθηκαν.

Συμμετείχαν τέσσερα (4) ψηφοδέλτια τα οποία εξέλεξαν ΟΛΑ Αντιπρόσωπο ή Αντιπροσώπους στην ΠΟΣΤ.

Η Παράταξή μας η ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ κατετάγη 2η και δεν πανηγύρισε καθώς στόχευε στην 1η θέση.

Αναγκαζόμαστε όμως, να γράψουμε κάποια λίγα λόγια σχετικά, ως απάντηση σε απίστευτες σε περιεχόμενο ανακοινώσεις και άλλα περίεργα. Βάζουμε κάποια πράγματα στη θέση τους και καταδεικνύουμε ορισμένα από τα ψέματα που κυκλοφορούν.

Ας επισημάνουμε λοιπόν τις αυταπόδεικτες ιδιαιτερότητες αυτών των εκλογών:... 

-          Κατ’ αρχήν εννοείται ότι, αφού το Σωματείο είναι «νεοσύστατο» όλες οι Παρατάξεις, ότι εξέλεξαν,  το εξέλεξαν για 1η φορά. Το να πανηγυρίζουν κάποιοι για το «πρώτη φορά» αποτελεί υποτίμηση της νοημοσύνης όλων μας, ιδιαίτερα όταν κατετάγησαν 3οι και  σε τρείς (3) Νομούς δεν πήραν καμιά ψήφο!

-          Η μόνη Παράταξη που τιμήθηκε με την ψήφο κάποιων συναδέλφων και στους εννέα Νομούς που αφορά το Σωματείο είναι η ΔΑΚΕ.

-          Υπήρξαν δύο (2) Νομοί, στους οποίους κάποια Παράταξη που τελικά κατετάγη 3η θεώρησε καλό να «στρατεύσει» ως ηγήτορες των υποψηφίων του Νομού, τους τοπικούς Διευθυντές ΕΛΤΑ. Στην μια περίπτωση το εκλογικό αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν ομολογουμένως πολύ καλό, αποδεικνύοντας σε όλους ότι ο συγκεκριμένος Διευθυντής επέλεξε να ακολουθήσει το δρόμο του συνδικάτου και ότι πλέον είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει την υπηρεσιακή καρέκλα για να μπορέσει να εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους.

Δεν μπορεί να είναι στέλεχος και ταυτόχρονα απέναντι στη Διοίκηση του ΕΛΤΑ. Για την άλλη περίπτωση, όπου όλοι οι συνάδελφοι του Νομού «γύρισαν» την πλάτη στον τοπικό αναθεσίτη Διευθυντή, το συμπέρασμα να είναι πασιφανές και μέλει να φανεί εάν θα ληφθεί αρμοδίως υπόψη.

-          Η ΔΑΚΕ ως Παράταξη από επιλογή, δεν συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό της κανένα Διευθυντή Νομού και κανένα επιθεωρητή όπως είχε δικαίωμα. Δεν «έπαιξε» με προσλήψεις εργολαβικών εργαζομένων κάτι που οι εκλεκτοί ενός αποτυχημένου συστήματος που ήδη κατέρρευσε, δεν απέφυγαν.

Επίσης, να συστήσουμε στους … 3ους που πανηγυρίζουν γιατί … «νίκησαν» τους… πρώτους και τους … δεύτερους:

-          Είναι ντροπή και ύβρις να κατηγορείτε και να αμφισβητείτε τη ΔΑΚΕ χρησιμοποιώντας τα σύμβολά της. Αν θεωρείτε ότι είστε ΔΑΚΕ τα ψηφοδέλτια της Παράταξής είναι ανοικτά.

-          Αν πράγματι απεχθάνεστε τις «παρασκηνιακές κλίκες», σταματήστε να πηγαίνετε ως ικέτες στην αυλή του «πασά» της Συνομοσπονδίας, που έχει επανειλημμένα παρέμβει στα εσωτερικά της Ομοσπονδίας μας κάνοντας παρεμβάσεις υπέρ σας, τυφλωμένος από την εμπάθειά του σε βάρος της ΔΑΚΕ. Ξεκαθαρίστε ότι συνεργάζεστε με άλλη Παράταξη, είναι δικαίωμά σας, αλλά μην ψαρεύετε σε θολά νερά.

 

Εμείς ως ΔΑΚΕ:

Καλούμε τους πάντες, κυρίως δε την ΠΑΣΚΕ, που μέχρι στιγμής είναι η πρώτη Παράταξη στην Ομοσπονδία να παίξουν με «ανοικτά χαρτιά». Το να «κατεβαίνεις» στις εκλογές των Ταχυδρομικών με «ψευδώνυμο» δεν είναι για εμάς η ορθότερη τακτική.

Ζητάμε από τους διαχειριστές του site της Ομοσπονδίας να κατέβουν σύμβολα ψευδεπίγραφα, ειδικά αυτό που παρουσιάζει ως ΔΑΚΕ, το συνδικαλιστικό βραχίονα άλλης Παράταξης.

Απαιτούμε από όσους εμπλέκονται τυπικά ή ουσιαστικά, να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για την παράνομη απόφασή τους να προσβάλλουν συνάδελφο υποψήφιό μας, μη επιτρέποντάς του να ψηφίσει στην κάλπη της Πάτρας.

Το να ζητήσουν ετεροχρονισμένα συγνώμη στο δικαστήριο, δεν ικανοποιεί κανένα, γιατί πρόσφατη και δημόσια ήταν η προσβολή, πρόσφατη και δημόσια πρέπει να είναι και η συγνώμη.

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 

Με την ευκαιρία αυτής μας της επικοινωνίας, δηλώνουμε πως ευχαριστούμε όλους όσους συμπορεύονται μαζί μας, όσους μας στήριξαν στην Κρήτη, στις προχθεσινές εκλογές και όσους στο μέλλον θα συστρατευτούν στις τάξεις μας, όχι απαραίτητα επειδή συμφωνούν σε όλα με τη ΔΑΚΕ, αλλά κυρίως γιατί είμαστε η μόνη Παράταξη που μπορεί να παλέψει και να πετύχει αλλαγές που για πολλά χρόνια στο χώρο του ΕΛΤΑ, είναι ζητούμενο.

Το ενωτικό σχήμα και πνεύμα μας, είναι βέβαιο ότι έχει λάβει εμφανέστατα «ψήφο εμπιστοσύνης» από τους Ταχυδρομικούς και ότι η ΔΑΚΕ σε όποιους χώρους δεν θα είναι πρώτη, θα είναι τουλάχιστον δεύτερη.

Γραφικές ή ψευδεπίγραφες επιλογές και δράσεις που στηρίζονται στην εμπάθεια και το ψεύδος, είναι καταδικασμένες να αποτύχουν και θα αποτύχουν.

 

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ – ΕΛΤΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Οικονόμου

Νεκτάριος Κανδαράκης


 


Για να τυπώσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.