Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Welt: Ο Τσίπρας «δίνει» το προσφυγικό για το ασφαλιστικό

«Πρόκειται για deja vu: Η Αθήνα ζητά δισεκατομμύρια βοήθειας που είναι δύσκολο να λάβει» αναφέρει η Die Welt σε πρωτοσέλιδο της Online σημειώνοντας ότι «ο Τσίπρας προσπαθεί να κατευνάσει την Μέρκελ βοηθώντας την στο μεταναστευτικό». 
Παρουσιάζοντας όλο το...
ιστορικό των τελευταίων μηνών της διαπραγμάτευσης αλλά και την πορεία του μεταναστευτικού, η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το προσφυγικό έναντι της νέας μείωσης των συντάξεων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Ο Τσίπρας υπολογίζει το ευαίσθητο σημείο της Μέρκελ», η Αθήνα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη λήψη νέας οικονομικής βοήθειας, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να εξευμενίσει την καγκελάριο, βοηθώντας την στην προσφυγική κρίση.
Την όλη διαδικασία τη χαρακτηρίζει ως Déjà-vu και σημειώνει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, βλέποντας «το αβέβαιο πολιτικό του μέλλον αν μειώσει τις συντάξεις, επιδιώκει μια συμφωνία με τη Μέρκελ: Εκείνη θα κλείσει λίγο τα μάτια στις μεταρρυθμίσεις και εκείνος θα βάλει πλάτη στο προσφυγικό».
Δεν λείπουν και οι ειρωνείες σε βάρος του Αλ. Τσίπρα για τα κατά καιρούς λεγόμενά του, όπως π.χ. ότι θα διώξει την τρόικα ή ότι δε θα πάρει νέο δάνειο, αλλά «τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους».
Ωστόσο κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι «δεν είναι προς συζήτηση» η επικείμενη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό.
Bild: Ο Τσίπρας φοβάται...
«Ο Τσίπρας φοβάται το Schexit» είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Bild, που αναφέρεται στις απειλές Ευρωπαίων για αποπομπή της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται υπό ολοένα και αυξανόμενη πίεση από την ΕΕ. Αιτία, το ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να θέσει υπό τον έλεγχό της τις ροές των προσφύγων» σημειώνει η εφημερίδα, η οποία κάνει λόγο για σοβαρές ελλείψεις σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Και συμπληρώνει: «Ο Τσίπρας πασχίζει τώρα να αποτρέψει τον επικείμενο αποκλεισμό της χώρας του από το club των χωρών της Σένγκεν».
Πηγη:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.