Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Παραλύει την Πέμπτη η χώρα για το ασφαλιστικό

Παραλύει  την Πέμπτη, η χώρα λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κόντρα στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Οι κινητοποιήσεις αναμενένται να κλιμακωθούν όταν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή.
Ειδικά, όσον αφορά τα...

μέσα μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα για την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου:
• Δεν θα κινηθούν καθόλου όλο το 24ωρο τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και τα ταξί.

• Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

• Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του Μετρό στο τμήμα Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Στην κινητοποίηση της Πέμπτης συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Στην Αθήνα ετοιμάζονται να κατέβουν οι αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Νέα 48ωρη απεργία έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.

Απεργία διαρκείας ξεκινούν  και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία . Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Β.Ελλάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων σωματείων.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό αποφάσισαν οι γιατροί. Συγκεκριμένα αποφάσισαν μεταξύ άλλων τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αύριο και αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης..

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα φαρμακεία.

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν την Τετάρτη  και οι δημοσιογράφοι από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι της 6 το πρωί της Πέμπτης. Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Η απεργιακή κεντρική συγκέντρωση της Πέμπτης θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10:30 στην Ομόνοια.

Πηγη:www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.