Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

H Γερμανία αυξάνει τον κατώτατο μισθό

Ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ από την πλευρά του δήλωσε ότι ανέμενε μία "γερή αύξηση", λόγω της καλής οικονομικής κατάστασης.
Την αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 8,84 ευρώ/ώρα στα 9,19 από την 1.1.2019 και στα 9,35 από την 1.1.2020 εισηγείται η αρμόδια επιτροπή της γερμανικής κυβέρνησης.
Η Επιτροπή, η οποία...
αποτελείται από εκπροσώπους των εργοδοτών και των συνδικάτων και από επιστήμονες, τονίζει ακόμη ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το μελλοντικό ύψος του κατώτατου μισθού με υπουργική απόφαση.
Ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ από την πλευρά του δήλωσε ότι ανέμενε μία «γερή αύξηση», λόγω της καλής οικονομικής κατάστασης, ενώ ανακοίνωσε αυστηρότερους ελεγχους για την εφαρμογή του κατώτατου μισθού.
Οι εισηγήσεις της Επιτροπής κατά κανόνα γίνονται δεκτές από την κυβερνηση.
Η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ, όπως αναφέρει το Reuters, καθόρισε τον κατώτατο μισθό στα 8,50 ευρώ για περισσότερους από 3 εκατομμύρια εργαζόμενος το 2015, ο οποίος αυξήθηκε για τελευταία φορά το 2017, στα τρέχοντα επίπεδα των 8,84 ευρώ την ώρα.
Η αύξηση, την οποία εισηγήθηκε επιτροπή της Γερμανίας, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, σε μια περίοδο μάλιστα που η προστατευτική πολιτική που ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απειλεί να περιορίσει τις γερμανικές εξαγωγές.
Πηγη:www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.