Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Η ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ καταγγέλλει Διοίκηση - Υπερταμείο - Κυβέρνηση!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
21-3-19
Μετά την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, ο Όμιλος ΕΛΤΑ βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σειρά από
προβλήματα, που προσπάθησε να αντιμετωπίσει, άλλες φορές με περισσότερη και άλλες με λιγότερη
επιτυχία.
Σε γενικές γραμμές όμως, η επιχείρηση λειτουργούσε.
Υπήρχαν σοβαροί τζίροι, υπήρχαν πελάτες!
Εδώ και μια τετραετία όμως, η προσπάθεια να παραμείνει ο ΕΛΤΑ βιώσιμος και ανταγωνιστικός
εγκαταλείφθηκε πλήρως …

Αμέσως μετά την εκλογή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπήκαν άλλες προτεραιότητες …
Αξιολογήθηκε ως σημαντικότερη η εξυπηρέτηση παλαιών και νέων ( «επισκεπτών της Δευτέρας») ημετέρων και οι υπηρεσιακές ανάγκες αγνοήθηκαν επιδεικτικά.
Η κατάσταση αυτή έγινε σε απίστευτο βαθμό χειρότερη, όταν η προαναφερθείσα Κυβέρνηση, υποκαταστάθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-προθύμων…
Εγκαταστάθηκε μια νέα Διοίκηση, που αμέσως μετά την τοποθέτησή της ισχυρίστηκε, πως δεν θα έχει εξαρτήσεις Κυβερνητικές ή κομματικές, καθώς είναι η πρώτη Διοίκηση στο Ταχυδρομείο που δεν «πέρασε» από Βουλή …
Αυτή η Διοίκηση τυπικά ελέγχεται από το «υπερταμείο», που υποτίθεται ότι στελεχώνεται από τεχνοκράτες που θα συνέβαλλαν στη δρομολόγηση της εξυγίανσης του ΕΛΤΑ!
Στα πλαίσια αυτά, μπήκε μια εταιρεία, με καλό ομολογουμένως όνομα στην αγορά και έναντι σοβαρού τιμήματος, περιέγραψε τα επιχειρησιακά δεδομένα του Οργανισμού και πρότεινε «πακέτο» λύσεων …
Βγήκαν και τα κορυφαία στελέχη του ΕΛΤΑ στα ΜΜΕ και εξήγγειλαν τη διάσωση του Ταχυδρομείου, μέσω περιορισμού του κόστους μισθοδοσίας του (εθελούσια κλπ), της σμίκρυνσης του Οργανογράμματός του και τη μείωση στους απολύτως απαραίτητους όσων καλύπτουν διευθυντικές θέσεις.
Επί ΣΥΡΙΖΑ όμως, όπως όλα τα άλλα θαύματα που ευαγγελίζονταν, έτσι και αυτό, κράτησε μόνο για λίγο.
Από αύριο και για την επόμενη βδομάδα, η ανίκανη Διοίκηση του ΕΛΤΑ, υπακούοντας προδήλως σε έξωθεν απαιτήσεις, θέλουν να χρίσουν, για μια τριετία παρακαλώ, έξι (6) επιπλέον Διευθυντές!
Δεν τους ενδιαφέρει προφανώς ότι το έλλειμμα του ΕΛΤΑ υπερβαίνει το άθροισμα των καθαρών (χωρίς εισφορές και κρατήσεις) μισθών των υπαλλήλων του.
Δεν τους νοιάζει το μέλλον των Ταχυδρομικών και των οικογενειών τους.
Έχουν μετατρέψει τον ΕΛΤΑ σε κομματική «τοπική» και έτσι λειτουργούν …
Προαγάγοντας, μεταθέτοντας, προσλαμβάνοντας δεκάδες μετακλητούς και- παράνομα- ενοικιαζομένους …

Εμείς προειδοποιούμε :
  • Ότι θα καταφύγουμε στη δικαιοσύνη ζητώντας να αποκαταστήσουν τη ζημιά που με τα λάθη και τις παραλείψεις τους έχουν προκαλέσει στον Οργανισμό.
  • Ότι θα ξεμπροστιάσουμε με κάθε τρόπο τον ρόλο που διαδραματίσουν στη διάλυση του Ταχυδρομείου που το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία.
  • Ότι θα καταγγείλουμε ενδεχόμενη συμμετοχή οποιουδήποτε εκπροσώπου του Σ.Κ. σε τέτοιες εκφυλιστικές διαδικασίες.

Ζητάμε :
  • Να σταματήσουν άμεσα αυτές οι εκφυλιστικές διαδικασίες.
  • Να πάρει θέση το Υπερταμείο, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο για όλα όσα συμβαίνουν και να τα σταματήσουν.
  • Να στηρίξουν έμπρακτα, τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης και τα ΜΜΕ την άποψη ότι ο ΕΛΤΑ είναι εργαλείο ανάπτυξης – ειδικά για την Ελληνική περιφέρεια- και δεν επιτρέπεται να γίνεται παίγνιο κομματικών μεθοδεύσεων.
Εμείς από την πλευρά μας, θεωρώντας ότι κατέπεσε πλέον και το τελευταίο «φύλλο συκής» και ότι η ζημιά που κάνουν στον ΕΛΤΑ καθημερινά είναι ανυπολόγιστη, δεσμευόμαστε ότι δεν θα τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί» και θα αντιπαλέψουμε τις πρακτικές τους με κάθε νόμιμο, κινηματικό ή άλλο τρόπο …


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για να εκτυπώσετε το Δελτίο Τύπου - Καταγγελία πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.