Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ - ΜΙΑ ΔΑΚΕ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η προάσπιση των κατακτήσεων και η ενίσχυση των δικαιωμάτων του κόσμου της μισθωτής εργασίας αποτελεί διαχρονικά τον καταληκτικό σκοπό και το μοναδικό επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της δράσης της ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Απαραίτητη προϋπόθεση και αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη των ως άνω στόχων συνιστά η ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ, ΓΝΗΣΙΑ και ΕΝΙΑΙΑ έκφραση και παρέμβαση του συνόλου των...

δυνάμεων του φιλελεύθερου χώρου.

Σε αυτό το πλαίσιο και υπό την πίεση απίστευτων και πρωτοφανούς αυθαιρεσίας ενεργειών κατά των Οργάνων της Παράταξης μας, μηδέ του ιδίου του Προεδρείου της εξαιρουμένου, οδηγηθήκαμε στο να δρομολογήσουμε πειθαρχικές διαδικασίες κατά των πρωταιτίων και μετέπειτα να καλέσουμε το σύνολο των εκλεγμένων στην ΠΟΣΤ φιλελεύθερων στελεχών προκειμένου να συναποτελέσουν, χωρίς προαπαιτούμενα ή/και αποκλεισμούς, τη νέα ηγετική ομάδα της ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ.

Όλοι μαζί για να τελειώσουν επιτέλους η εσωστρέφεια και οι διαμάχες, για νέο, δημιουργικότερο και απαλλαγμένο από προβλήματα του παρελθόντος ξεκίνημα.

Οι περισσότεροι ανταποκρίθηκαν και εντάχθηκαν στη Διοίκηση της ΔΑΚΕ – ΕΛΤΑ.

Οι λιγότεροι αγνόησαν επιδεικτικά την προοπτική της Νέας, Ενιαίας και Αδιαίρετης ΔΑΚΕ – ΕΛΤΑ πιστεύοντας ότι μπορούν να δηλώνουν ετσιθελικά ΔΑΚΕ, χωρίς ποτέ να αναζητηθούν ευθύνες για αυτή τους την πρακτική και να λειτουργούν έτσι εναντίον της Παράταξής μας σε συνεργασία με αντίπαλες συλλογικότητες.

Εμείς επισημαίνουμε ότι:

  • Στις αρχαιρεσίες των Σωματείων που ανήκουν στην ΠΟΣΤ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, θα υπάρχει με ευθύνη της Δευτεροβάθμιας ΔΑΚΕ – ΕΛΤΑ και εκπροσώπου της Κεντρικής ΔΑΚΕ, ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΑΚΕ.
  • Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί οτιδήποτε ως τίτλο Παράταξης –για όποιους λόγους αυτός νομίζει– όποιες λέξεις θέλει, αρκεί να μην σχετίζονται με τον τίτλο της Παράταξής μας, τα σύμβολα και το λογότυπό της (ΔΑΚΕ).
  • Οι λόγοι ψηφοθηρίας που οδηγούν κάποιους να χρησιμοποιούν το τίτλο της ΔΑΚΕ ή παράγωγά του συνιστούν και σαφείς λόγους ακυρότητας των εκλογών, εφόσον κάτι τέτοιο επιτραπεί από τα όργανα της συνδικαλιστικής οργάνωσης που διεξαγάγει αρχαιρεσίες.

ΕΜΕΙΣ για να προστατεύσουμε τον κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο, ενημερώνουμε και προειδοποιούμε πως όποιος σε οποιοδήποτε Σωματείο, θέσει υποψηφιότητα «ΔΑΚΕ», σε οποιοδήποτε άλλο, εκτός από το επίσημο, ενιαίο, ανοιχτό και ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ, θα μηνυθεί και θα ασκηθεί εναντίον του αγωγή για τις αστικές ευθύνες που έχει.

Θα πληρώσει δηλαδή αυτός, ως φυσικός αυτουργός για το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, και όχι ο αφανής υποκινητής του καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να αποδειχθεί η συμμετοχή του τελευταίου.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι οι υποκινητές για περισσότερα του ενός ψηφοδέλτια ΔΑΚΕ, είναι μη μέλη των Σωματείων ενώ στο δικό τους Σύλλογο δεν επιθυμούν να συστρατευτούν με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ καθώς γνωρίζουν ότι άλλοι συνάδελφοί τους συγκεντρώνουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής.

ΕΜΕΙΣ, επαναλαμβάνουμε πως θα τιμήσουμε και θα αποδεχθούμε χωρίς εξαίρεση την εγγραφή-υποψηφιότητα οποιουδήποτε στη ΔΑΚΕ – ΕΛΤΑ, πλην των τεσσάρων που, με δική τους καθαρή ευθύνη και απόφαση, δεν συμμετείχαν στο ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ στο χώρο των ΕΛΤΑ.

Γι’ αυτούς, συγκεκριμένοι καταστατικοί λόγοι υποχρεώνουν τη λήψη ειδικής απόφασης των οργάνων μας, στην περίπτωση που εκφράσουν –όπως και εμείς θέλουμε– σχετική επιθυμία επανένταξης.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, μέλη των Σωματείων Ταχυδρομικών, των εφορευτικών επιτροπών και των Διοικήσεών τους, αγαπητοί επικεφαλής άλλων Παρατάξεων,

ΕΜΕΙΣ, θα διακινήσουμε σε όλες τις υπηρεσιακές λειτουργίες του ΕΛΤΑ την παρούσα, θα την αναρτήσουμε στα site και τα κοινωνικά δίκτυα της Παράταξής μας, καθώς και αλλού.

Η γνώση, άλλωστε, είναι δύναμη και προστατεύει όποιον επιθυμεί να λειτουργεί με βάση την ηθική και το Νόμο.

ΕΣΕΙΣ, εφόσον ενστερνίζεστε το φιλελεύθερο συνδικαλιστικό όραμα, σας καλούμε να λειτουργήσετε ΕΝΩΤΙΚΑ, όπως η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΑΚΕ έχει αποφασίσει,ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΑΚΕ του Σωματείου σας.

Εάν, βέβαια, έχετε άλλο προσανατολισμό, παρακαλούμε να μείνετε μακριά από τα σύμβολά μας τα οποία παραπέμπουν σε συγκεκριμένες ιδεολογικές απόψεις και συνδικαλιστικές αναφορές, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις αντίστοιχες δικές σας.

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ. 


Για να τυπώσετε την επιστολή πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.