Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οκτώβριος 2021

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Ο ΕΛΤΑ είναι μια επιχείρηση έντασης εργασίας.

Μια επιχείρηση δηλαδή που η βιωσιμότητα και η ανάπτυξή της στηρίζεται, εκτός των άλλων παραγόντων και στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο των εργαζόμενών της.

Οτιδήποτε σχετίζεται με μεροληπτικές συμπεριφορές, με αψυχολόγητες πολιτικές όσον αφορά το προσωπικό, καθώς επίσης και με διώξεις που έχουν... 

ως γενεσιουργό αιτία την σκοπιμότητα και την εμπάθεια, μόνο δεινά έχει να προσθέσει στις γνωστές σε όλους δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός.

Είναι λοιπόν σημαντική παράμετρος η διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού, γιαυτό και ο ΕΛΤΑ διαθέτει για το σκοπό αυτό Γενική Διεύθυνση.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Δυστυχώς, καθημερινά διαπιστώνουμε ότι κάποιοι αντί να εργάζονται για το κοινό καλό, για να κάνουν ευκολότερο τον επαγγελματικό βίο του κάθε συναδέλφου, στοχοποιούν στη βάση ανυπόστατων αιτιάσεων πολλούς άξιους συναδέλφους, έχοντας ως κίνητρο όπως ξεκάθαρα φαίνεται την συνδικαλιστική τους ένταξη.

Καταγγέλλουμε πως υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια από κάποιους, που επιδιώκει να δολοφονούνται χαρακτήρες.

Κάποιους που εκμεταλλεύονται την «προθυμία» ή την ανεπάρκεια, ειλικρινά δεν γνωρίζουμε, κάποιου Γενικού Διευθυντή.

Εμφανώς υποκινούμενοι, ανυπόστατοι έγγραφοι ισχυρισμοί, παραπέμπονται από αυτόν στη Διεύθυνση Επιθεώρησης και ανυποψίαστοι συνάδελφοι, κάποιοι δε εξ αυτών συνδικαλιστές καλούνται να αποδείξουν, ότι «δεν είναι ελέφαντες».

 Όσοι καταγγέλλουν «βολικά» ψέματα αναβαθμίζονται και τα θύματά τους περιθωριοποιούνται.

Αυταπόδεικτα πειθαρχικά αδικήματα όπως, υπέρβαση ιεραρχίας κ.α. δεν τιμωρούνται, γιατί όπως δηλώνει δεξιά και αριστερά ο εν λόγω Γενικός Διευθυντής (όταν δεν θέλει), «δεν ασχολείται με υπηρεσιακά θέματα».

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό να υπάρχει συνδικαλιστικοϋπηρεσιακός μηχανισμός που να βάλλει κατά Ταχυδρομικών –κυρίως ΔΑΚΙΤΩΝ- και κανενός να μην « ιδρώνει το αυτί».

Μηχανισμός, που απαρτίζεται και από ανεπαρκή υπηρεσιακά στελέχη που διαχειρίζονται με ανάθεση Διευθύνσεις ή και υπηρεσιακές λειτουργίες σε Στάθμη Τομέα.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η ΔΑΚΕ – ΕΛΤΑ θα ξεσκεπάσει και θα παραδώσει στην κρίση της δικαιοσύνης τα στελέχη αυτά.

Αποδείξεις υπάρχουν. Το αν έχουν δικονομική ή όχι αξία δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Έχουν ηθική αξία, αφού μπορούν να καταδείξουν την απαράδεκτη συμπεριφορά και δράση κάποιων.

Κάποιων που έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να ασχημονούν χωρίς συνέπειες.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ – ΕΛΤΑ

                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                      Ιωάννης Οικονόμου                Νεκτάριος Κανδαράκης


Για να τυπώσετε την καταγγελία πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.