Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Ενόψει των εκλογών της 7ης Δεκεμβρίου 2021

 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 

Οι αρχαιρεσίες του Σωματείου μας πραγματοποιούνται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τον ΕΛΤΑ και τους εργαζόμενούς του.

Το νέο περιβάλλον ταχυδρομικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις διαμορφώνουν ισχυρές προκλήσεις για τον Οργανισμό.

Η λειτουργική ανασυγκρότηση, ο εκσυγχρονισμός και ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιβάλλεται να αποτελέσουν κορυφαίες προτεραιότητες.

Κοινός παρονομαστής η ενδυνάμωση του κοινωνικού και... 

αναπτυξιακού ρόλου του Ταχυδρομείου, η επένδυση στους εργαζόμενούς του, που αποτελούν το βασικό του πλεονέκτημα, καθώς και η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με νέες προσλήψεις οι οποίες, μετά και την πρόσφατη Εθελούσια, είναι πλέον επιτακτικές, προκειμένου ο ΕΛΤΑ να ανταποκριθεί με επάρκεια στις αυξημένες απαιτήσεις, ισχυροποιώντας τη θέση του στον ανταγωνισμό.

Χωρίς αμφιβολία, την τελευταία διετία, καταγράφονται βήματα προόδου με θετικό πρόσημο και μετρήσιμο αποτέλεσμα στη βελτίωση της δυσχερούς κατάστασης που είχε παγιωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο «Οργανισμός-Μπαταχτσής» είναι πλέον παρελθόν, ενώ εισπράχθηκαν τα εκατομμύρια των καθολικών. Τα βήματα, όμως, πρέπει να γίνουν άλματα…

Η Ήπειρος λόγω των διαχρονικά ιδιαίτερων οικονομικών και πολιτιστικών της χαρακτηριστικών και η Κέρκυρα λόγω της τουριστικής της φυσιογνωμίας και όχι μόνο έχουν διαχρονικά μεγάλη σημασία για τον Οργανισμό.

Η νέα, μετά την εθελουσία εποχή, επιβάλλει ακόμη πιο υπεύθυνη συνδικαλιστική παρέμβαση και σύνθεση μέσα από ένα νέο πλαίσιο αναφορικά με τις δημοκρατικές συνδικαλιστικές προτιμήσεις των συναδέλφων.

Σε αυτή την κατεύθυνση και στα πλαίσια που τέθηκαν από την Παράταξη κεντρικά, η ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ, με το βλέμμα στο μέλλον, προχώρησε στην ανασύστασή της αποκτώντας νέα δυναμική. Κάνουμε την αυτοκριτική μας, αξιολογήσαμε τις ενέργειές μας, χτίζουμε στα θετικά, βάζουμε «σφουγγάρι» σε στρεβλώσεις και λάθη του παρελθόντος, απομονώνουμε «διαδρομιστές» και «ψιθυριστές».

Η Παράταξή μας με επίκεντρο των εργαζόμενο, ρεαλιστικές προτάσεις και εφαρμόσιμες διεκδικήσεις βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο δουλειάς του Ταχυδρομείου, σε κάθε Περιφέρεια. Επενδύουμε στις λύσεις και όχι στα προβλήματα ή τα «χαλασμένα τηλέφωνα»…

Με ελεύθερη και φιλελεύθερη σκέψη υπηρετούμε τον αξιόπιστο συνδικαλιστικό λόγο, την ακηδεμόνευτη δράση χωρίς εξαρτήσεις και αλλότριες σκοπιμότητες, πέρα από κάθε λογής «παραγοντισμούς» και επαναστατική γυμναστική.

Η ανάπτυξη του ΕΛΤΑ και αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων είναι έννοιες αλληλένδετες, είναι «συγκοινωνούντα δοχεία».

 

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό μας στηρίζουν την νέα προσπάθεια και την επανεκκίνηση της ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ, υπηρετούν το εγχείρημα της ανασύστασης ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ – ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ.

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 

Θα ήταν στρουθοκαμηλισμός να μην ασχοληθούμε και να μην απαντήσουμε σε όσα απίθανα και ευφάνταστα κυκλοφορούν 4-5 άνθρωποι με σοβαρή έλλειψη όσον αφορά τη συνδικαλιστική τους δυνατότητα, αλλά με περίσσιο θράσος.

-          Κατηγορούν ανερυθρίαστα την Κεντρική ΔΑΚΕ και τα πρόσωπα που την υπηρετούν.

-          Κατηγορούν τη ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ και όσους την στελεχώνουν.

-          Χρησιμοποιούν τα σύμβολα της ΔΑΚΕ που πολεμούν με λύσσα, όντας ήδη από καιρό ενταγμένοι σε άλλη Παράταξη.

-          Καταφεύγουν στον «αιώνιο Πρόεδρο» του Συνδικαλιστικού Κινήματος και της ΠΑΣΚΕ, για στήριξη και παρέμβαση υπέρ τους.

-          Αποκρύπτουν ότι η Κεντρική ΔΑΚΕ ζήτησε να συμμετέχουν ΟΛΟΙ στη ΝΕΑ ΑΡΧΗ της Παράταξης στα ΕΛΤΑ και αυτοί το αρνήθηκαν.

-          Λένε κάποια μεγάλα ψέματα όσον αφορά τα συμπεφωνημένα για ΕΣΣΕ και Κανονισμό Εργασίας για να … πείσουν ότι πρέπει να τους έχουμε υποχρέωση που … συναίνεσαν.

-          Τέλος δε, αν και γράφουν το «και με ε», κατηγορούν στελέχη ως ανορθόγραφα, τον Υπουργό για διάφορα, τη Διοίκηση που ανέχεται να απουσιάζουν από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα με άδεια από τη «σημαία», λοιδορούν τους πάντες, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα διακριτικά της ΔΑΚΕ.

Οτιδήποτε δεν τους βολεύει είναι Παραδιοίκηση, όποιος τους συστήνεται τον κατηγορούν ότι τους ασκεί bullying, όποιος δεν τους στηρίζει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ είναι … παλιάνθρωπος και … «λαμόγιο»!

Εμείς ως ΔΑΚΕ παραμένουμε αταλάντευτα υπέρ της αξιοκρατίας, υπέρ του να προσφέρει ο κάθε Ταχυδρομικός ότι καλύτερο του επιτρέπουν οι γνώσεις και οι δεξιότητές του και να ανταμείβεται.

Το να θεωρεί όμως κάποιος ότι, δικαιούται περισσότερα από κάποιον άλλο, επειδή μπήκε υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο των «υβριστών», το θεωρούμε ουτοπική προσδοκία.

 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

 ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

 

Η Συμμετοχή στις Εκλογές της 7ης/12 και η ψήφος σου στη ΔΑΚΕ είναι αυτό που υπηρετεί τα συμφέροντα του Ταχυδρομικού και του Ταχυδρομείου.

 

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.