Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Η ελληνική οικονομία «ξεχαρβαλώθηκε» εξαιτίας του Αλ. Τσίπρα


Την άποψη ότι η ελληνική οικονομία «ξεχαρβαλώθηκε» εξαιτίας του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» αναφέρει:
«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να πανηγυρίζουν, θα έπρεπε να...
ζητήσουν "συγγνώμη" από τον ελληνικό λαό. Διότι με τις ιδεοληψίες και τα λάθη τους οδήγησαν τη χώρα πολύ πίσω» και τονίζει ότι οι επίσημες προβλέψεις αφορούσαν αύξηση του ΑΕΠ 3% το 2015 και 3,7% το 2016, ενώ «τώρα, στην καλύτερη περίπτωση, με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης θα έχουμε μηδενική ανάπτυξη».
Παράλληλα, αναφέρει ότι ο Αλ. Τσίπρας «είναι εγκλωβισμένος από τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε. Και προσπαθεί με επικοινωνιακά shows να διχάσει τον κόσμο για να κερδίσει χρόνο». Ο κ. Χατζηδάκης επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, ότι δεν κάνει «αυτά που πρέπει» για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Ακόμη, επισημαίνει ότι ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να μετασχηματίσει τη ΝΔ σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα, ώστε να γίνει μια «αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τη διακυβέρνηση του τόπου» και αναφέρει ότι το νέο ξεκίνημα που κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με σκοπό τη διεύρυνση της απήχησης της ΝΔ, «νομοτελειακά» επηρεάζει ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό.
Σχετικά με το νέο πρόγραμμα της ΝΔ, τονίζει ότι κεντρικός στόχος του θα είναι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας: «Να περάσουμε από τη διανομή της φτώχειας -διαχρονική πολιτική της Αριστεράς- στην παραγωγή πλούτου. Με ενίσχυση της παραγωγικότητας, επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας και προστασία για τους αδυνάτους». Παράλληλα, τονίζει: «Θα εργαστούμε για να υιοθετήσουμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, μακριά από λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες».
Τέλος, αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι «δε μπορεί η Ελλάδα να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για το πρόβλημα» και, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία και την πολυπλοκότητα του προβλήματος, καλεί την κυβέρνηση «να σοβαρευτεί, και μάλιστα επειγόντως».
Πηγη:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.