Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

'Κρατήστε τις αποδείξεις του 2016 αλλά και παλιότερες' λέει ο Τρ. Αλεξιάδης

Στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαριστεί ποιες από τις παλιές αποδείξεις πρέπει να κρατούν οι φορολογούμενοι. Μήνυμα στους πολίτες να συνεχίσουν να συλλέγουν αποδείξεις έστειλε από τη Βουλή με την έναρξη της νέας χρονιάς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Μήνυμα στους πολίτες να συνεχίσουν να...
συλλέγουν αποδείξεις και το 2016 έστειλε από τη Βουλή με την έναρξη της νέας χρονιάς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης αλλά ταυτόχρονα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν έλεγχοι και σε αποδείξεις παλαιότερων ετών επισημαίνοντας ότι θα θέμα θα ξεκαθαριστεί στις επόμενες ημέρες.
«Για το 2016 κρατάμε όλες τις αποδείξεις και όλες οι επιχειρήσεις εκδίδουν αποδείξεις» τόνισε στην Βουλή ο κ. Αλεξιάδης κατά τη συζήτηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Απαντώντας δε στην ερώτηση του προεδρεύοντος της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για το τι θα πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι τις παλιές αποδείξεις των παλαιότερων ετών ο κ. Αλεξιάδης παρέπεμψε στο άμεσο μέλλον λέγοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το ποιες χρονιές και ποιες κατηγορίες θα παραμείνουν υπό έλεγχο. Οι σχετικές φορολογικές ρυθμίσεις θα προωθηθούν μάλιστα στη Βουλή με το επόμενο νομοσχέδιο που θα προωθήσει το οικονομικό επιτελείο. Τόνισε, πάντως, ότι μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κρατούν και τις παλιές αποδείξεις. «Πρέπει να κρατάμε όλες τις αποδείξεις γιατί μπορεί να μας καλέσουν για έλεγχο» δήλωσε.
Εντωμεταξύ ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τις τράπεζες για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των υψηλών τραπεζικών προμηθειών (έως και 3%) στις τραπεζικές συναλλαγές. Το ζήτημα έθεσε ο ερωτών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορεί να λειτουργούν οι τράπεζες ως «ξεχωριστό πριγκιπάτο».
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε επίσης ότι το ελληνικό Δημόσιο εισπράττει «αστεία» φορολογικά έσοδα από τις νομίμως λειτουργούσες εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος  καθώς και ότι αδυνατεί να πατάξει τον παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο.
Συγκεκριμένα ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι οι 24 διαδικτυακές εταιρείες που λειτουργούν νόμιμα κατέβαλαν το 2014 συνολικό φόρο εισοδήματος 27.366 ευρώ. «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το πώς προχωράνε τα πράγματα» παραδέχτηκε και προανήγγειλε λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για τον τερματισμό του μεταβατικού καθεστώτος φορολόγησης των εν λόγω εταιρειών αλλά και περισσότερους φορολογικούς ελέγχους.
Ανακοίνωσε επίσης ότι το 2014  εντοπίστηκαν μόλις 862 παραβάσεις της νομοθεσίας για τον ηλεκτρονικό τζόγο που οδηγήσαν σε 2.867 συλλήψεις και κατασχέσεις ποσών ύψους 302.000 ευρώ.
Πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.