Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ο Καραμανλής στην παρουσίαση μελέτης, που 'δείχνει' περίοδο Σημίτη για το χρέος


Σε καραμανλική αντεπίθεση για το χρέος μετατρέπεται η ειδική εκδήλωση για την έκθεση «The Greek Political Economy: 2000-2015» απόψε στο ΕΒΕΑ. Η έρευνα παρουσιάζει στοιχεία που δείχνουν ότι το χρέος τριπλασιάστηκε με ευθύνη των κυβερνήσεων του... ΠΑΣΟΚ και "αθωώνουν" τις κυβερνήσεις Καραμανλή από την κατηγορία της δημοσιονομικής εκτροπής.


Παρουσία του Κώστα Καραμανλή, σε μία από τις σπάνιες με πολιτικό χρώμα δημόσιες εμφανίσεις του, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ΕΒΕΑ η ειδική εκδήλωση παρουσίασης της αγγλικής έκδοσης του συλλογικού τόμου «The Greek Political Economy: 2000-2015» από το "Ρεύμα Σκέψης", το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών Wilfried Martens και τις εκδόσεις Λιβάνη.

Τη μελέτη παρουσιάζουν οι επιμελητές της έκδοσης Παντελής Σκλιάς, καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Political Auditor του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών Wilfried Martens και Σπύρος Ρουκανάς, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και πρόεδρος του Κύκλου Προβληματισμού "Ρεύμα Σκέψης" Κωστής Μαγουλάς και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Θα μιλήσουν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Παναγιώτης Λιαργκόβας και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.
Η εκδήλωση μετατρέπεται σε καραμανλική σύναξη και καραμανλική αντεπίθεση για το χρέος, καθώς το παρών δίνει και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά και πολλά καραμανλικά στελέχη. Η μελέτη άλλωστε απορρίπτει την κατηγορία της δημοσιονομκής εκτροπής επί κυβερνήσεων Καραμανλή και παρουσιάζει στοιχεία που δείχνουν ότι το χρέος τριπλασιάστηκε με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα η μελέτη αναφέρει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ το 2004 παρέλαβε μία κατάσταση προβληματική, διότι η κυβέρνηση Σημίτη είχε μεταθέσει όλες τις λήξεις ομολόγων και τις δόσεις για τα εξοπλιστικά που είχαν υπογραφεί επί ΠΑΣΟΚ για το μέλλον.
Η παρουσίαση πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη του Κώστα Σημίτη, στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός απέδιδε ευθύνες στο Γιώργο Παπανδρέου (που πρόσφατα εντάχθηκε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και βρέθηκε έτσι ξανά δίπλα στο ΠΑΣΟΚ) για την αυστηρή μορφή του πρώτου μνημονίου, αλλά και στις κυβερνήσεις Καραμανλή, οι οποίες κατά τον κ.Σημίτη προχώρησαν σε σπατάλες που αύξησαν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, ενώ κατά τη δική του διακυβέρνηση υπήρχε “πρωτοφανής ανάπτυξη”.
Σημειώνεται ότι το παρών στην εκδήλωση δίνουν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο βουλευτής Σερρρών Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Βλάχος και ο Κώστας Κοντογεώργος, καθώς επίσης ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, ο Δημ. Σιούφας, ο Λευτέρης Ζαγορίτης και ο Κώστας Πουπάκης. 
Πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.