Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Χαρδούβελης: Από τα 500 εκατ. μέτρα του e-mail σε μέτρα 9 δισ. ευρώ

«Είχαμε βγει δύο φορές στις αγορές, και με λογικά επιτόκια», δήλωσε ο πρώην υπουργός.
Οπισθοδρόμηση αποκάλεσε τη "διαδρομή" από το email Χαρδούβελη στην επιστολή Τσακαλώτου ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας...
Χαρδούβελης.

Ο κ. Χαρδούβελης μιλώντας στον "ΣΚΑΙ" υπενθύμισε ότι "από τα 500 εκατ. μέτρα του email Χαρδούβελη πήγαμε σε μέτρα 9 δισεκ. ευρώ με τον φορολογούμενο να πληρώνει επιπλέον χρέος". 

"Είχαμε βγει δύο φορές στις αγορές, και με λογικά επιτόκια, δεν είχαμε ελλείμματα, είχε σταθεροποιηθεί οικονομία… Ο επιχειρηματικός κόσμος είχε δει τη διαφορά" σημείωσε ακόμη ο οικονομολόγος. Σήμερα, πρόσθεσε, βρισκόμαστε σε τρίτο μνημόνιο και σε εκκρεμή αξιολόγηση. 

Ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε ακόμη ότι το ΔΝΤ έκανε λάθος που δεν έκλεισε την αξιολόγηση επί ΝΔ, δίνοντας παράλληλα τη δόση των 7,2 δισεκ. ευρώ, καθώς αν είχε πράξει το αντίθετο μπορεί να είχαμε αποφύγει την κρίση του 2015. 

"Όσο υπάρχει στασιμότητα, ανεργία, απελπισία σκεφτόμαστε και το Grexit, το άλμα στο γκρεμό" προειδοποίησε, επισημαίνοντας ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό για να ανακάμψει η οικονομία να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) και να βγούμε στις αγορές τέλη του ’17 ή αρχές του ‘18.

Πηγη:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.