Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Διπλασιασμό του επιδόματος θέρμανσης προτείνει η ΝΔ

Διπλασιασμό του επιδόματος θέρμανσης προς ανακούφιση των νοικοκυριών προτείνει η ΝΔ, εν μέσω αύξησης της τιμής του πετρελαίου, μέσω δηλώσεων του τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος Χρήστου Σταϊκούρα.
«Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης εξαιτίας και της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνει τις δυσκολίες για τα νοικοκυριά. Ο διπλασιασμός του...

επιδόματος θέρμανσης που προτείνει η Νέα Δημοκρατία ανακουφίζει τους πολίτες ενόψει των δυσκολιών που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν», τονίζει ο «γαλάζιος» βουλευτής.
«Η κατάσταση οξύνεται ακόμη περισσότερο από την επιλογή της Κυβέρνησης να περικόψει δραστικά το κονδύλι για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης, στο 1/4 σχεδόν αυτού που ήταν το 2014 -από 210 εκατ. ευρώ στα 60 εκατ. ευρώ- και να αυστηροποιήσει τα κριτήρια χορήγησής του που οδήγησαν σε περιορισμό των δικαιούχων, κατάργηση της προκαταβολής και μείωση της επιδότησης ανά λίτρο.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μείωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο πετρέλαιο θέρμανσης, αύξησε το αντίστοιχο επίδομα και διεύρυνε τα κριτήρια χορήγησής του.

Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, είναι αναγκαίος τουλάχιστον ο διπλασιασμός του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, στα 120 εκατ. ευρώ, επαναφέροντας παράλληλα τα διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χορήγησης του 2014.

Το επιπλέον ποσό των 60 εκατ. ευρώ μπορεί να ενταχθεί στη διανομή κοινωνικού μερίσματος και να αντληθεί από τον δημοσιονομικό χώρο που υποστηρίζει η Κυβέρνηση ότι υφίσταται. Εναλλακτικά, μπορεί να χορηγηθεί από το αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για έκτακτη ανάγκη που οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα αυτονόητο μέτρο δικαιοσύνης και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει αποδεκτή», καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας. 

Πηγη:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.