Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Δημοσκόπηση: 7,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ, με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, εξασφαλίζει ποσοστό 25,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 17,9%. Η Χρυσή Αυγή, συγκεντρώνει 8,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3%. Η Λαϊκή Ενότητα, σύμφωνα με την...
δημοσκόπηση εισέρχεται στην Βουλή με 3,1%, καθώς και η Ένωση Κεντρώων, με 3%.
Μένουν εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, το Ποτάμι με 2,2% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 19,6%.
Σε ερώτηση για το αν εμπιστεύεστε τον Αλ. Τσίπρα το 75% των πολιτών απάντησε όχι, το 17% ναι και το 8% δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Στην ερώτηση για το αν «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μπορούν να χειριστούν αποτελεσματικά τη διακυβέρνηση, πρέπει να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή;» το 30% απάντησε ότι θέλει να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από τη Βουλή, το 28% εκλογές, το 25% δεν ξέρω /δεν απαντώ ενώ το 17% δείχνει εμπιστοσύνη στην σημερινή κυβέρνηση.
Επίσης το 72% θεωρεί την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup αρνητική, το 11% θετική ενώ δεν απάντησε το 17%. Σε ότι αφορά τον στόχο για το χρέος το 80% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση απέτυχε να τον εκπληρώσει. μόλις το 8% θεωρεί ότι πέτυχε ενώ το 12% δεν απάντησε.
Η συμμετοχή των πολιτικών προσώπων σε offshore θεωρείται λάθος για το 92% των πολιτών, ενώ μόλις το 3% απάντησε σωστό. Το 5% δεν απάντησε. Τέλος, σε ερώτηση για το αν οι πολίτες θεωρούν ότι με τα νέα μέτρα θα ξεπεραστεί η κρίση το 82% απαντά όχι, το 10% ναι και το 8% δεν απάντησε.
Πηγη:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.