Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Νέα δημοσκόπηση: Στις 23,3 μονάδες διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ

Άνοιγμα της «ψαλίδας» στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ καταγράφει γκάλοπ της Marc για τον ΑLPHA - Πρωτοφανή ποσοστά δημοτικότητας για τον Σωτήρη Τσιόδρα, εξαιρετικά υψηλά για τον Νίκο Χαρδαλιά - Συντριπτικά τα ποσοστά αποδοχής των περιοριστικών μέτρων από την ελληνική κοινωνία.
Έντονες αλλαγές φαίνεται ότι φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και στο...
πολιτικό σκηνικό. Δημοσκόπηση της Marc, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ, δείχνει  άνοιγμα της «ψαλίδας» υπέρ της ΝΔ, πρωτοφανή ποσοστά δημοτικότητας για τον Σωτήρη Τσιόδρα, και μεγάλο ποσοστό αποδοχής των περιοριστικών μέτρων.

Αναλυτικά, συντριπτικά είναι τα ποσοστά δημοτικότητας για τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος συγκεντρώνει την αποδοχή του 94,6% των ερωτώμενων (θετικές και μάλλον θετικές γνώμες).


tsiodras_2



Εξαιρετικά υψηλό είναι επίσης το ποσοστό αποδοχής για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και φτάνει το 84,3%.


xardalias


Η δημοσκόπηση φανερώνει επίσης ένα μεγάλο ποσοστό αποδοχής των περιοριστικών μέτρων, καθώς το 91,6% δηλώνει ότι την περίοδο του Πάσχα θα μείνει σπίτι και άλλο ένα 6% στο σπίτι με στενούς συγγενείς.


tithakano


Εξάλλου το 90,2% των ερωτώμενων δηλώνει ότι δεν θα εκκλησιαστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Συνολικά το 80,4% θεωρεί αναγκαία τα μέτρα που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και μόνο το 8,7% τα βρίσκει υπερβολικά.


metra


Σε σχέση μέτρα που προτείνει η ΣΥΡΙΖΑ το 43,8% τα θεωρεί μη ρεαλιστικά, ενώ το 26,9 δηλώνει ότι δεν τα έχει ακούσει.

Στην ερώτηση για το τι θα συνέβαινε εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, το 51% απάντησε ότι θα ήταν χειρότερα, 25% περίπου τα ίδια και το 9,9%.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό το 63,1% απαντά ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 17,8% ο Αλέξης Τσίπρας και το 19,1% απαντά «Κανένας από τους δύο».

Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει πλέον στις 23,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει το 43,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, το ΚΙΝΑΛ 5,4%, το ΚΚΕ 4,8%, η Ελληνική Λύση 3,1% και το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 2%.


prothesi


Στην αξιολόγηση των υπουργών, πρώτος έρχεται ο Βασίλης Κικίλιας και ακολουθούν οι: Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Χαρδαλιάς, Νίκος Δένδιας, ΝίκηΚεραμέως, Κυριάκος Πιερρακάκης, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Γιάννης Βρούτσης, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Γεραπετρίτης, Στέλιος Πέτσας, Μάκης Βορίδης.
Πηγή:www.protothema.gr
Δείτε τη δημοσκόπηση εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.