Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Οργισμένη απάντηση από Τσίπρα όταν ο Ντ. Τουσκ του είπε: «The game is over» - «Η Ελλάδα δεν είναι παιχνίδι»

Δραματικές είναι οι ώρες για την Ελλάδα καθώς στις Βρυξέλλες και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων διαπιστώθηκε ότι τα πάντα είναι στον αέρα και όλα είναι ανοικτά, ακόμη και η...
ρήξη.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε νέα τελεσίγραφα από τους Ευρωπαίους ηγέτες ενώ χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ ο οποίος είπε στον Ελληνα πρωθυπουργό: «The Game is over», δηλαδή «το παιχνίδι τέλειωσε».
Πρόκειται για ξεκάθαρο εκβιασμό προς την πλευρά της Ελλάδας να τελειώνει με τη συμφωνία μέχρι το Σάββατο που είναι το επόμενο Eurogroup.
Ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε: "Η Ελλάδα έχει 1,5 εκ ανέργους, 3 εκ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι". Του τόνισε ακόμη "να μην υποτιμά μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος". Επίσης ο κ. Τσίπρας του τόνισε ότι έχει "καταθέσει προτάσεις" και πως "οι προτάσεις δυστυχώς των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ" και του επισήμανε ότι "το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα". "Είμαι αποφασισμένος", συνέχισε, "για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων, ενοποίηση ταμείων". Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.
"Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία", είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
"Οι προτάσεις δυστυχώς των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ", "το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα", επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε διάλογο που είχαν στη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Επιπλέον, του τόνισε "να μην υποτιμά μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος".
Plan B

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει ο P. Spiegel των FT, στο Eurogroup του Σαββάτου, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία, οι υπουργοί Οικονομικών θα εξετάσουν ένα plan B για την Ελλάδα το οποίο θα περιλαμβάνει capital control αλλά και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για τον ελληνικό λαό!
Πηγη:www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.