Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Σχέδιο για χρεοκοπίες κρατών ετοιμάζει ο Σόιμπλε

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να εξάγει συμπεράσματα από την κρίση της Ελλάδας και να προετοιμάσει την Ευρώπη για αντίστοιχες καταστάσεις που ενδεχομένως θα προκύψουν μελλοντικά. Αυτό γράφει το περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα, υποστηρίζοντας ότι οι...
συνεργάτες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ετοιμάζουν πυρετωδώς ένα σχέδιο για χρεοκοπίες κρατών εντός της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού, στόχος του "τσάρου" της γερμανικής οικονομίας είναι να γίνεται συντεταγμένα η αναδιάρθρωση του χρέους των χωρών που κηρύττουν στάση πληρωμών, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία της ευρωζώνης. Όσο για το κόστος της χρεοκοπίας, επιδιώκει να βαραόινει κυρίως του κατόχους κρατικών ομολόγων των χωρών που χρεοκοπούν. Στο ρεπορτάζ υπενθυμίζεται, επίσης, ότι το σχέδιο είχε πέσει για πρώτη φορά στο τραπέζι πριν από περίπου πέντε χρόνια, με την έναρξη δηλαδή της ελληνικής κρίσης, όμως "καταχωνιάστηκε" στα συρτάρια, καθώς υπήρξε εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο θα θεωρούνταν πολύ επικίνδυνο εάν δημοσιοποιούνταν.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ίδιο περιοδικό, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ έχουν ήδη επιστρέψει στις Βρυξέλλες και τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική αντιπροσωπεία.
Πηγη:www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.