Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Απίστευτη γκάφα στο Taxis: Χρεώνουν τεκμήριο και στους ιδιοκτήτες ΙΧ που κατέθεσαν τις πινακίδε

Αντιμέτωποι με μία απρόβλεπτη επιβάρυνση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ΙΧ οι οποίοι εντός του 2015 προχώρησαν σε κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων τους. Μπαίνοντας στο Taxis,  για την υποβολή των... φετινών φορολογικών δηλώσεων,  διαπιστώνουν ότι  η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τους έχει χρεώσει τεκμήριο,  ια το όχημα που έχουν ακινητοποιήσει!
 
Ο λόγος είναι ότι έχουν χρεωθεί με τεκμαρτό εισόδημα στο σύνολο του  2015 και όχι μόνο για τους μήνες κατά τους οποίους το όχημά τους βρισκόταν σε κυκλοφορία.  Το ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν μπορούν να προβούν στη σχετική διόρθωση, καθώς οι σχετικοί κωδικοί της φορολογικής δήλωσης είναι κλειδωμένοι.
 
Οι φορολογούμενοι  που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη περίπτωση και υπέβαλαν ήδη τις δηλώσεις τους,  έχουν τη δυνατότητα (με τη σχετική ταλαιπωρία βέβαια ) να επισκεφθούν  την εφορία τους με τα αποδεικτικά της ακινησίας και να ζητήσουν  διόρθωση των ποσών, αν και  κανονικά αυτό θα έπρεπε να γίνει από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που ευθύνεται για την αβλεψία.

Η ΓΓΔΕ σε ανακοίνωσή της παραδέχεται το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη λανθασμένη προσυμπλήρωση των κωδικών με το τεκμήριο ΙΧ για τα οποία έχουν κατατεθεί πινακίδες εντός του 2015.
 
«Όσον αφορά στην αναγραφή λανθασμένων ποσών στο έντυπο Ε1 κατά τον υπολογισμό των αντικειμενικών δαπανών  διαβίωσης για τα αυτοκίνητα, που τέθηκαν σε ακινησία ή ήρθη η ακινησία τους μέσα στο έτος 2015, αυτή οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα της εφαρμογής, το οποίο κατά μεγάλο ποσοστό έχει διορθωθεί ήδη και τις επόμενες ημέρες θα έχει αποκατασταθεί πλήρως» αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:  
 
«Οι φορολογούμενοι, που οριστικοποίησαν την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος με λανθασμένες αντικειμενικές δαπάνες ΕΙΧ λόγω ακινησίας, καλούνται  να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση με το άνοιγμα της εφαρμογής των τροποποιητικών δηλώσεων, χωρίς την επιβολή κυρώσεων μέχρι και την τελική προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου να εκκαθαρισθούν οι δηλώσεις τους με τις σωστές  αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης ΕΙΧ».
Πηγη:www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.