Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ξεκίνησε η λειτουργία των ΕΛΤΑ ως προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας

Με ηλεκτρική ενέργεια προμηθεύουν τις εγκαταστάσεις τους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, υλοποιώντας το πρώτο επιχειρησιακό βήμα στο πλαίσιο εισόδου στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ως προμηθευτής.
Ήδη, 640 εγκαταστάσεις ΕΛΤΑ που βρίσκονται στο...
διασυνδεδεμένο δίκτυο, καταστήματα, μονάδες διανομής και κέντρα διαλογής, λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια που τους προμηθεύει ο οργανισμός. Στην επόμενη φάση τα ΕΛΤΑ θα προχωρήσουν στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η είσοδος των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού, με την αξιοποίηση της υπάρχουσας υποδομής 1.500 καταστημάτων και ταχυδρομικών πρακτορείων και 3.000 ταχυδρόμων που συνθέτουν το δίκτυο ΕΛΤΑ, το μεγαλύτερο φυσικό δίκτυο καθημερινής επαφής με τους πολίτες σε όλη τη χώρα.
Ήδη ολοκληρώνεται η στελέχωση της αρμόδιας διεύθυνσης ενώ σταδιακά ολοκληρώνεται και ο πρώτος στόχος που αφορά την ένταξη όλων των υφιστάμενων συνδέσεων των κτιρίων που χρησιμοποιεί η εταιρία και οι θυγατρικές της και που σήμερα εκπροσωπούνται από τη ΔΕΗ, στο δικό της πλάνο, ώστε να αποτελέσει και το crash program του φιλόδοξου εγχειρήματος και στη συνέχεια τα ΕΛΤΑ θα απευθυνθούν σε όλους τους καταναλωτές.
Η είσοδος των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αναμένεται να λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών, αφού στόχο έχουν να παρέχουν φθηνότερη χρέωση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και ενιαίο τιμολόγιο σε ολόκληρη την χώρα, στο πλαίσιο ενός υγιούς ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις, τα ΕΛΤΑ δύναται να αποκτήσουν -σε πρώτη φάση- μερίδιο αγοράς 6%.
Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε ηλεκτρισμό, εκτός από τα 1.500 καταστήματα των ΕΛΤΑ, των εργαζομένων και συνεργατών τους σε όλη την Ελλάδα.
Τα ΕΛΤΑ θα εισέλθουν στην αγορά, προσφέροντας στους καταναλωτές πακέτα ρεύματος και συνδυασμένων ταχυδρομικών υπηρεσιών.
Μαρία Μόσχου
Πηγη:www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.