Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Απέσυρε ο Σκουρλέτης την διάταξη που απαγόρευε την δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων

Απέσυρε ο υπουργός Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης την διάταξη που απαγόρευε την δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων.
Όπως είπε, μετά και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, «κρίνεται σκόπιμο το άρθρο αυτό να αποσυρθεί και να επανέλθει ώστε να μην...

έχουμε πολίτες που αισθάνονται ότι κάπου αδικούνται». Με την εν λόγω διάταξη (στο νομοσχέδιο για τους υδρογονάνθρακες) απαγορευόταν η δόμηση σε εκτός σχεδίου οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων, τα οποία βρίσκονταν εντός εκτάσεων χαρακτηρισμένων ως αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας.
Ο εισηγητής της ΝΔ Κ. Σκρέκας χαρακτήρισε την απόσυρση της διάταξης θετικό βήμα. Έτσι, θα συνεχίσει να ισχύει το υπάρχον καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο, τη δυνατότητα αξιοποίησης για την ανέγερση κατοικιών, εξοχικών ή και γραφείων μικρής κλίμακας εφόσον τα εν λόγω οικόπεδα πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως να έχουν πρόσοψη σε εθνική – επαρχιακή ή δημοτική οδό ή να βρίσκονται σε συγκεκριμένη απόσταση 200 και 150 μέτρων αντίστοιχα από εθνικό-επαρχιακό δρόμο και από δημοτικό δρόμο.

Με τον τρόπο αυτό, ήταν εφικτή η οικοδόμηση ακόμα και σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων, που είναι η ελάχιστα απαιτούμενη επιφάνεια για την ανέγερση κτισμάτων σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Πηγη:www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.