Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

1.300 ευρώ τον μήνα για... μουσική στις αστικές συγκοινωνίες

Σε τρίμηνη απευθείας ανάθεση υπηρεσιών...μουσικής επιμέλειας στις αστικές συγκοινωνίες (μετρό, τραμ, τρόλεϊ, ησαπ, λεωφορεία) προχώρησε ο όμιλος ΟΑΣΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη στη Διαύγεια απόφαση του ΟΑΣΑ, η συγκεκριμένη σύμβαση (για την...
ανάθεση υπηρεσιών για το συντονισμό και την παρακολούθηση της υλοποίησης προγράμματος πολιτιστικών δράσεων στον όμιλο ΟΑΣΑ) είναι σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.
Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται για τρεις μήνες, από την 1η Οκτωβρίου έως τις 30 Δεκεμβρίου 2016, έναντι αμοιβής 3.900 ευρώ, δηλαδή 1.300 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Όπως ορίζει η απόφαση, οι συγκεκριμένες υπηρεσίες αφορούν :

- το σχεδιασμό και προετοιμασία προγραμμάτων μουσικών εκδηλώσεων/δράσεων σε χώρους του Μετρό και άλλους δημόσιους χώρους.
-την επιλογή μουσικής από το κλασσικό και έντεχνο ρεπερτόριο για το Μετρό και τα Λεωφορεία/Τρόλλευ
-την προετοιμασία/σχεδιασμό της δράσης "Μουσικό Λεωφορείο στον αστικό χώρο"

Τις συγκεκριμένες υπηρεσίες θα παρέχει η Βέρθα Ευθυμιάδου στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος-υπεύθυνη τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της οποίας η υπογραφή βρίσκεται σε ψήφισμα με τίτλο "800 ρηγάδες και ρηγίτισσες ψηφίζουν ΟΧΙ” που είχε συνταχθεί κατά το κρίσιμο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

"Με λογισμό και μ’ όνειρο, οι ρηγάδες και οι ρηγίτισσες του χθες, ενώνουμε τη φωνή μας με το μεγάλο, απελευθερωτικό ΟΧΙ του λαού μας” σημειωνόταν στο ψήφισμα.

Τι απαντά ο ΟΑΣΑ

Σε απάντησή του ο όμιλος ΟΑΣΑ, αναφέρει ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστολής του εντάσσεται η οργάνωση μουσικών εκδηλώσεων και η αναπαραγωγή αρχείων μουσικής στα αστικά μέσα μεταφοράς, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό που παρέχει τέτοιου είδους τεχνικές δυνατότητες και ήδη υφίσταται τόσο στα λεωφορεία όσο και στα τρόλεϊ.
Αναλυτικά, ο οργανισμός σημειώνει: "Ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου που επιτελεί, παράλληλα με το κύριο μεταφορικό έργο που προσφέρουν οι αστικές συγκοινωνίες, σχεδιάζει και υλοποιεί ένα ευρύτερο πρόγραμμα δράσεων που αποσκοπούν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τα εκατομμύρια των πολιτών που τις χρησιμοποιεί. Πρόκειται για δράσεις που αναδεικνύουν τις αστικές συγκοινωνίες ως δημόσιο χώρο και προάγουν τον πολιτισμό στις διάφορες μορφές του και την κοινωνική ευαισθησία.

Στο ευρύτερο αυτό πρόγραμμα εντάσσονται δράσεις, όπως το Λεωφορείο Φροντίδας Αστέγων, το Λεωφορείο Υγείας, διάφορα Πολιτιστικά Δρώμενα σε σταθμούς, Διαγωνισμοί Φωτογραφίας, Εκθέσεις έργων ζωγραφικής, Εκδηλώσεις Ιστορικής και Πολιτιστικής Μνήμης κ.ά. που είτε πραγματοποιήθηκαν, είτε δρομολογούνται, είτε βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η οργάνωση μουσικών εκδηλώσεων και η αναπαραγωγή αρχείων μουσικής στα αστικά μέσα μεταφοράς, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό που παρέχει τέτοιου είδους τεχνικές δυνατότητες και ήδη υφίσταται τόσο στα λεωφορεία όσο και στα τρόλεϊ.

Για τον σκοπό αυτό ο ΟΑΣΑ προχώρησε σε συνεργασία με μουσικό που διαθέτει άριστες περγαμηνές (διπλώματα, πτυχία, ιδιαίτερη εμπειρία) διάρκειας τριών μηνών έναντι συνολικής αμοιβής 3.900 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων, δηλαδή με 990 ευρώ περίπου καθαρά το μήνα για τρεις μήνες. Με τη συνεργασία αυτή θα δημιουργηθεί μια πολύτιμη υποδομή, στον τομέα αυτόν, που θα μείνει στον Οργανισμό για μελλοντική χρήση και διαρκή αξιοποίηση.

Πηγη:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.