Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο, προτείνει η ΝΔ για επικεφαλής του ΕΣΡ

Τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο, προτείνει η Νέα Δημοκρατία για επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Στον απόηχο της πρότασης νόμου, που κατέθεσε το κόμμα της...
αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος της παράταξης, Γιώργος Κουμουτσάκος, έστρεψε τα πυρά του κατά της συγκυβέρνησης, την οποία και εγκάλεσε για "αυταρχικές μεθοδεύσεις", με όχημα το νόμο Παππά. Παράλληλα, έκανε λόγο για επιχείρηση "χειραγώγησης της Ενημέρωσης", τονίζοντας πως το αδιέξοδο πρέπει να αρθεί.
"Η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το "μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.  Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο. Τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση. Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η κυβέρνηση", επεσήμανε ο κ. Κουμουτσάκος.
"Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το ΕΣΡ", συμπλήρωσε. 
Πρόταση που θα μπορούσε να υποστηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις χαρακτηρίζουν στη Νέα Δημοκρατία αυτή του τέως προέδρου του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κουτρομάνου για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλέορασης.
"Ο κ. Κουτρομάνος έχει απόλυτα άμεμπτη πορεία, αναγνώριση και αποδοχή. Παράλληλα, δεν έχει καμία κομματική τοποθέτηση. Αυτή η πρόταση μπορεί να υποστηριχθεί από όλους. Με στόχο να βγούμε από τη νοσηρή αυτή κατάσταση. Αυτό που προηγείται, πάντα, είναι η θεσμική τάξη και έπονται τα πρόσωπα”, τόνισαν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις για τη βελτίωση του καθεστώτος δωρεάς ανθρωπίνων ιστών-οργάνων και μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα. "Χθες η κυβέρνηση υπέστη πολιτική ήττα. Πλέον, η μπάλα είναι στο γήπεδο της συγκυβέρνησης. Εκείνη θα δείξει εάν αντέχει να συζητήσει σοβαρές προτάσεις”, επεσήμαναν οι πηγές της οδού Πειραιώς.
Πηγη:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.