Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ρέγκλινγκ: Θα παγώσουμε τα μέτρα για το χρέος, εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας επαναλαμβάνει ότι το 2015 η Ελλάδα ήταν λίγα λεπτά μακριά από το Grexit.
Μπορούμε να σταματήσουμε τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που αποφασίστηκαν για την Ελλάδα εάν τα μέτρα προσαρμογής δεν συνεχιστούν όπως συμφωνήθηκε, προειδοποιεί ο...
επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse» και υπό τις πιεστικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου για την παροχολογία της κυβέρνησης που έχει ξεκινήσει με το πέρας του προγράμματος προσαρμογής ο κ. Ρέγκλινγκ είναι κάθετος: «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Είμαστε πολύ υπομονετικοί πιστωτές. Αλλά μπορούμε να σταματήσουμε τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που έχουν αποφασιστεί για την Ελλάδα στην περίπτωση που τα προγράμματα προσαρμογής δεν συνεχιστούν όπως έχει συμφωνηθεί. Είμαι αισιόδοξος μετά τις πιο πρόσφατες συνομιλίες μου με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα. Το επίπεδο του χρέους μπορεί να φαίνεται τρομακτικά υψηλό, ωστόσο η Ελλάδα μπορεί να ζήσει με αυτό, καθώς οι ωριμάνσεις των δανείων είναι πολύ μακροπρόθεσμες και τα επιτόκια των δανείων είναι πολύ χαμηλότερα από ό, τι στις περισσότερες άλλες χώρες»


Μάλιστα ο κ. Ρέγκλινγκ επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι το 2015 η Ελλάδα ήταν λίγα λεπτά μακριά από το Grexit.
Διαβάστε περισσότερα στο www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.