Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

“Ανοιχτό” αφήνει ο Τσακαλώτος το ενδεχόμενο ακύρωσης της μείωσης του αφορολόγητου ορίου!

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Καθημερινή” ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος λέει χαρακτηριστικά: “για τη μείωση του αφορολόγητου το 2020 συνιστώ υπομονή, όπως συνιστούσα και σε όσους και όσες πρακαταλάμβαναν τη μείωση των συντάξεων”.
Σε ερώτηση για το εάν η σκανδαλολογία βοηθάει την οικονομία ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζει ότι ούτε η σκανδαλολογία ούτε τα σκάνδαλα βοηθούν την...
οικονομία και επισημαίνει ότι “δεν έχουν παταχθεί ακόμη πλήρως οι ολιγάρχες, δεν έχουν όμως και την ευχέρεια για «δουλειές» που είχαν με το παλιό δικομματικό σύστημα”.
Μιλώντας για τον χρόνο εξόδου στις αγορές δηλώνει ότι “ο λόγος που έχουμε χτίσει το “μαξιλάρι” είναι για να μπορούμε να επιλέξουμε τη χρονική στιγμή της εξόδου και να μπορούμε να ξεπεράσουμε τη μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές” και προσθέτει “ακριβώς επειδή επιστρέφουμε στην κανονικότητα, ο ΟΔΔΗΧ μέχρι το τέλος του χρόνου θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις χρηματοδοτικές ανάγκες για το 2019 και ένα πλαίσιο προγραμματισμού για το πόσες φορές και σε τι χρονικό ορίζοντα θα βγούμε στις αγορές”.
Τέλος, σε ερώτηση για το εάν διαφωνεί σε παροχές ενόψει εκλογών, αφού υπογραμμίζει ότι “οι συνεχείς δημοσιογραφικές αναφορές για μεγάλες εντάσεις εντός της κυβέρνησης και μεγάλες κόντρες για την οικονομική πολιτική ποτέ δεν έχουν επιβεβαιωθεί”, σημειώνει ότι “δεν θα μπορούσε καν να υπάρξει διαφωνία, γιατί απλώς δεν κάνουμε παροχές σκορπίζοντας υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, αλλά σταθερά διαμορφώνουμε τους όρους για μια αναπτυξιακή πορεία που θα είναι βιώσιμη και συμμετοχική και ένα κοινωνικό κράτος για το οποίο οι ‘Ελληνες και οι Ελληνίδες θα μπορούν να είναι περήφανοι”. 
Πηγη:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.