Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Αναδρομικά: Νέα αίτηση μετά την κοροϊδία με τις κρατήσεις

Το αλαλούμ με τα αναδρομικά που είχε αποκαλύψει το Newsit.gr μέσα από τις καταγγελίες των...
αναγνωστών για τα ψίχουλα που είδαν στους λογαριασμούς τους έχει πάρει τη μορφή τσουνάμι. Πλέον, ειδικά οι απόστρατοι, ετοιμάζονται για νέες προσφυγές ώστε να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Οι δικαιούχοι, όλοι εκείνοι που είδαν μικρά ποσά θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση στον ΕΦΚΑ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε να ζητήσουν να γίνει νέος υπολογισμός των αναδρομικών τους.
 
Ενώ ακόμη γιατροί και πανεπιστημιακοί είναι στο περίμενε για τα αναδρομικά, όσοι τα έλαβαν και ειδικά οι ενώσεις αποστράτων είναι έτοιμοι για προσφυγές.
Οι μειώσεις που έγιναν ήταν πολλές και διαφορετικές κατά περίπτωση, όμως οι υπηρεσίες έχουν φροντίσει να κρατήσουν στο σκοτάδι τους δικαιούχους καθώς ακόμη δεν έχουν αποστείλει ενημερωτικά σημειώματα για τις ακριβείς περικοπές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν οι εξής μειώσεις:
Εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων
Περικοπή νόμου 4024/2011
Περικοπή νόμου 4051/2012
Περικοπή νόμου 4093/2012
Κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ
Φόρος εισοδήματος 20%

Πολλοί από τους δικαιούχους αναδρομικών με τα ποσά που δικαιούνταν βρέθηκαν πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ/έτος γεγονός που σημαίνει ότι υπέστησαν κρατήσεις 5% βάσει μνημονιακού νόμου, αφαιρέθηκε δηλαδή ποσό 1.000 ευρώ.

Η αίτηση που πρέπει να υποβληθεί προς ΕΦΚΑ – ΓΛΚ

Η ΕΝΥΠΕΚΚ συνέταξε μια αίτηση την οποία μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι σε ΓΛΚ και ΕΦΚΑ:
ΠΡΟΣ
Τον ΕΦΚΑ/ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ
Επί της καταβολής μέρους των παρανόμως παρακρατηθεισών άλλως περικοπεισών συνταξίμων αποδοχών μου, που διενεργήθηκαν σύμφωνα με τις αντισυνταγματικές κατά το ΣτΕ διατάξεις του ν. 4093/2012, όπως αυτές κατεβλήθησαν την 20/12/2018 & κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4575/2018
Του……………… , κατοίκου ……………………………. Α.Μ.Σ.………..

ΚΑΤΑ
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Δηλώνω με την παρούσα ότι η μερική καταβολή των παρανόμως παρακρατηθεισών άλλως περικοπεισών συνταξίμων αποδοχών μου, του νόμου 4093/2012, κατ’ εφαρμογήν της διατάξεως της παρ. 10 του άρθρου 1 του ν. 4024/2011, απέχει από τις αντίστοιχες που μου είχαν παρακρατηθεί από τον Αύγουστο του 2012 έως και σήμερα και οφείλατε να μου επιστρέψετε.
Συγκεκριμένα :
1) Μου επεστράφη ποσόν της τάξεως των …….….. ευρώ για 47 μήνες (από Αυγ. 2012 έως και Ιουν. 2016), ήτοι αναλογούν σε …….. ευρώ για κάθε μήνα επιστροφής, όταν η αντίστοιχη μηνιαία μείωση, που αφορούσε τα ποσά που παρακρατούσε η Δημόσια Διοίκηση, συμπεριλαμβανομένου φόρου και λοιπών μειώσεων, ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη.
2) Διαπιστώθηκε απόκλιση σε σχέση και με το αντίστοιχο ποσό (50%) που μου κατεβλήθη με τις διατάξεις του ν.4307/2014.
3) Υφίστανται επίσης, συναφείς καταβολές συναδέλφων αποστράτων στελεχών των Ε.Δ., με ακριβώς ίδια συνταξιοδοτικά δικαιώματα (χρόνια παραμονής-διοικητικό και μισθολογικό βαθμό κλπ), που εμφανίζουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους (υπάρχουν παραδείγματα με διαφορές που υπερβαίνουν ακόμα και τα 1000 ευρώ), γεγονός που επιβεβαιώνει τους λανθασμένους υπολογισμούς, στην πλειονότητα των συναδέλφων και στις δικές μου .
4) Δεν καταβλήθηκε το αναλογούν ποσό για τους 77 μήνες που ισχύουν οι συγκεκριμένες παρακρατήσεις (Αυγ.2012 έως και Δεκέμβριο 2018) αλλά μόνο για 47.
5) Παραβιάζεται, η από το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος, αρχή της «υποχρέωσης της Διοίκησης, να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις, η παράβαση δε της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο» , καθόσον ΔΕΝ προβήκατε , κατ’ επιταγή των αποφάσεων του ΣτΕ, σε ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ των συνταξίμων μου αποδοχών, στα επίπεδα της 31ης Ιουλίου του 2012. Επιπροσθέτως με την αγνόηση και μη υλοποίηση των συγκεκριμένων αποφάσεων του ΣτΕ , παραβιάζονται και λοιπά συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μου, όπως, η από το άρθρο 4 παρ. 1, 2 και 5 αρχή της ίσης μεταχείρισης και της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στον νόμο, η από το άρθρο 2 παρ. 1 αρχή του σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, η από το άρθρο 5 παρ. 1 αρχή της οικονομικής ελευθερίας και η από το άρθρο 78 του ίδιου πάντα Συντάγματος αρχή της δημοσιονομικής διαχείρισης και τέλος βέβαια η από το 10 άρθρο του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αρχή της προστασίας του περιουσιακού δικαιώματος.
Με την παρούσα, επομένως ζητώ από το Ελληνικό Δημόσιο, επιφυλασσόμενος παντός νομιμου δικαιώματός μου, να μου καταβάλλει το υπόλοιπο ορθά πλέον επανυπολογισμένο, ποσό των ανωτέρω αναγραφομένων παρανόμως παρακρατηθεισών συνταξίμων μου αποδοχών καθώς και να μου επανυπολογίσει –επαναπροσδιορίσει τις συντάξιμες αποδοχές μου, όπως αυτές ίσχυαν τον Ιούλιο του
Αθήνα ……………..2018
Ο αιτών
 
Με πληροφορίες από εφημερίδες “Τα Νέα” και “Το Έθνος” 
Πηγη:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.