Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Ο διοικητής των «πλαστών πτυχίων» υπέγραψε σύμβαση που ζημίωσε το νοσοκομείο 232.000 ευρώ

Νέα αποκάλυψη για την δράση του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας ήρθε στο φως. Αυτή τη φορά ο διοικητής με τα τέσσερα πλαστά πτυχία θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη καθώς κατηγορείται για παραβίαση καθήκοντος για τη μίσθωση του κυλικείου του νοσοκομείου.
Νέα αποκάλυψη για την δράση του...
διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας ήρθε στο φως. Αυτή τη φορά ο διοικητής με τα τέσσερα πλαστά πτυχία θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη καθώς κατηγορείται για παραβίαση καθήκοντος για τη μίσθωση του κυλικείου του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο κ. Μπούτος υπέγραψε την εν λόγω σύμβαση με απευθείας ανάθεση για 16 χρόνια και χωρίς την είσπραξη οφειλών του μισθωτή προς το νοσοκομείο ύψους 232. 045 ευρώ.
Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) αναφέρει ο τέως διοικητής προέβη σε πράξεις και παραλείψεις που ζημίωσαν το Γενικό Κρατικό Νίκαιας καθώς δεν εισέπραξε τις οφειλές του μισθωτή και αποδέχτηκε απαιτήσεις εις βάρος του νοσοκομείου της τάξης των 323. 759 ευρώ.
Σύμφωνα με το ΣΕΕΔΔ, η σύμβαση υπεγράφη τον Ιούνιο του 2018 και ισχύει μέχρι το 2034 κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και παρά τις έγγραφες αντιρρήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.
Η παραχώρηση του κυλικείου έγινε χωρίς διαγωνισμό και έγκριση του υπουργείου, με μειωμένο μηνιαίο μίσθωμα και ευνοϊκότερους όρους για τον μισθωτή. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι ο διοικητής του νοσοκομείου δεν προχώρησε, ως όφειλε από τον νόμο, στην είσπραξη των οφειλών του μισθωτή προς το νοσοκομείο ύψους 232.045 ευρώ.
Το πόρισμα έχει διαβιβαστεί ήδη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ενώ γνώση έχουν λάβει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο υπουργός Οικονομικών.
Πηγη:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.