Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Μητσοτάκης: Προτάσεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ και οφειλέτες

Την πρότασή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ προς όλους αλλά με βασικό στόχο να ελαφρυνθούν περισσότερο οι οικονομικά αδύναμοι και τις «λύσεις επιβίωσης» από τα κόκκινα δάνεια των υγιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, θα παρουσιάσει σήμερα Tετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το...
βήμα του 4ου Προσυνεδρίου της ΝΔ που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» , η Πειραιώς επιδιώκει να καταδειχθεί ότι, σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «που τάζει στους πολίτες διανομή πλεονάσματος, αφού πρώτα τους έχει υπερφορολογήσει άγρια», το ενδιαφέρον της ΝΔ για την κοινωνία είναι συνεχές και πραγματικό. «Εχουμε τη δική μας ατζέντα σε όλα τα θέματα, ανεξαρτήτως του τι κάνει και λέει η κυβέρνηση» σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μολονότι το θέμα του Προσυνεδρίου είναι «Για τις επιχειρήσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας» είναι φανερή η πρόθεση της Πειραιώς να δώσει κοινωνικό πρόσημο και σ' αυτή την προσυνεδριακή εκδήλωση. Γι' αυτό και δίνεται μεγάλο βάρος - όπως άλλωστε και στο προηγούμενο Προσυνέδριο στα Ιωάννινα - στις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από τα Μνημόνια ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Οι προτάσεις για τους οφειλέτες

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αναμένεται να προτείνει αντί της χρονοβόρου διαδικασίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού και των ατελείωτων δικαιολογητικών που υποχρεώνονται να συγκεντρώνουν οι επιχειρήσεις, να υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ της τράπεζας και του οφειλέτη, η οποία θα αφορά και όλα τα χρέη τους στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τα δύο βήματα της ΝΔ για την απαλλαγή και την επιβίωση των υγιών επιχειρήσεων από τα δάνεια που τις πνίγουν είναι:
* Οι τράπεζες να υποχρεώνονται να προτείνουν την αναδιάρθρωση των χρεών του οφειλέτη με βάση τις προβλέψεις που έχουν ήδη γίνει από τις ίδιες.
* Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και τραπεζών, το ποσοστό της διαγραφής να συμπαρασύρει αυτόματα και αναλογικά όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Με άλλα λόγια, αν το ποσοστό διαγραφής των χρεών ενός οφειλέτη προς τράπεζες είναι Χ%, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι Χ% θα είναι και το ποσοστό διαγραφής των προσαυξήσεων και των προστίμων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για το υπερπλεόνασμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να εξειδικεύσει και την πρόταση της ΝΔ για την επιστροφή του υπερπλεονάσματος στους πολίτες. Σύμφωνα πληροφορίες η πρότασή του για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους θα είναι τέτοια ώστε να ωφελούνται περισσότερο οι αδύναμοι πολίτες. 
Πηγη:www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.