Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Πρόταση Μακρόν για το χρέος

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εντείνουν τις προσπάθειές τους να πείσουν το αδιάλλακτο ΔΝΤ να αναθεωρήσει τις προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία προς το καλύτερο, για να μειωθεί η ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Handelsblatt».
Σύνδεση της ελάφρυνσης του χρέους με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας πρότεινε η Γαλλία.
Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο της...
Κομισιόν που προβλέπει τρόπους για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση ευρωπαϊκών πόρων από την Αθήνα, καλύτερη πρόσβαση της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ταμεία και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση επενδυτικών τραπεζών.
Η Γαλλία πρότεινε να συνδεθεί η ελάφρυνση του χρέους με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Όσο η οικονομία πηγαίνει καλά, θα αποπληρώνεται και το χρέος, σε αντίθετη περίπτωση θα επιμηκύνονται οι προθεσμίες αποπληρωμής.

Αυτή η πρόταση, πάντως, αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από το Βερολίνο.

Μάλιστα, η εφημερίδα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, επισημαίνει ότι το ΔΝΤ δεν φαίνεται διατεθειμένο να υποχωρήσει. «Η μόνη ελπίδα του Τσίπρα είναι τώρα μια άλλη πρόταση, διατυπωμένη από τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον επί της Οικονομίας υπουργό του Μπρουνό Λεμέρ. Βάσει πηγών της εφημερίδας, το Παρίσι πρότεινε οι ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους να συνδεθούν με την ανάπτυξη της οικονομίας. Αν η Αθήνα τα πηγαίνει καλά οικονομικά, το χρέος θα αποπληρώνεται κανονικά. Αν όχι, τότε θα επιμηκύνονται οι προθεσμίες αποπληρωμής. Η γερμανική κυβέρνηση, όμως, βλέπει με σκεπτικισμό και αυτήν την πρόταση» σημειώνει.

Πηγη:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.