Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Οι αποφάσεις του ΔΣ ΕΛΤΑ για την αποζημίωση απόλυσης

Χθες, 21/6/2017, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΤΑ, με ψήφους 8-2 (μειοψήφησαν οι εκπρόσωποι των Εργαζόμενων) , αποφάσισε :
- Να ανακοινώσει τη διαπίστωσή του ότι, μετά την 31/7/2017 ο Οργανισμός θα βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία να καταβάλλει την προβλεπόμενη από τη σχετική Κοινή Συμφωνία αποζημίωση απόλυσης. Για αποχωρήσεις όμως μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία δεν θα...

υπάρξει κανένα πρόβλημα στην καταβολή αποζημίωσης.
- Επίσης ενημέρωσε ότι, αμέσως μετά τον Ιούλιο θα καταβάλλει προσπάθεια επαναπροσδιορισμού του ύψους της αποζημίωσης απόλυσης για τα επόμενα χρόνια, μέσα από διμερή διάλογο, στη λογική όμως και της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας.
- Τέλος, όσον αφορά τους συναδέλφους που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μετά τις 31/7, εάν και εφόσον καταθέσουν μέχρι 31/7, υπεύθυνη δήλωση που θα περιγράφει ακριβή ημερομηνία αποχώρησης μέχρι 31/1/2018, δεσμεύονται ότι σε αυτούς, η όποια αποζημίωση καθοριστεί μετά την 1/8 θα καταβληθεί εφάπαξ! Στο απώτερο όμως μέλλον υπάρχει ενδεχόμενο η αποζημίωση απόλυσης να καταβάλλεται τμηματικά, σε δόσεις που μπορεί να είναι και ετήσιες.
Σχετικά βέβαια αναμένεται από βδομάδα, να κυκλοφορήσει εγκύκλιος, με τις λεπτομέρειες της απόφασης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.