Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ομαλά και χωρίς προβλήματα η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος

Ομαλά και χωρίς προβλήματα, παρά τις αντίξοες συνθήκες, θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής, διαβεβαιώνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Από τις 12:30 είναι σε εξέλιξη η γενική δοκιμή των συστημάτων παρουσία του...
γενικού γραμματέα του υπουργείου Κώστα Πουλάκη και της διοίκησης της Singular Logic.
Νωρίτερα, ο κ. Πουλάκης σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν εξαιτίας των κλειστών τραπεζών, αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, όλα τα σχετικά προβλήματα. Ήδη προκαταβάλλονται οι αποζημιώσεις και τα οδοιπορικά των δικαστικών αντιπροσώπων που θα μετακινηθούν εκτός έδρας, ενώ διαβεβαίωσε -διαψεύδοντας σχετικές φήμες- ότι οι υπάλληλοι των δήμων, που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία της Κυριακής, θα λάβουν κανονικά την εκλογική αποζημίωση.

Ανέφερε ότι ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία προετοιμασίας των καταστημάτων ψηφοφορίας από τους δήμους, με την τοποθέτηση καλπών και παραβάν, ενώ οι εκλογικοί σάκοι έχουν ήδη αποσταλεί στα περισσότερα από τα 19.159 εκλογικά κέντρα της χώρας και έως το βράδυ θα έχουν παραλάβει το εκλογικό υλικό και τα κοντινότερα εκλογικά κέντρα της Αττικής.

Υπενθύμισε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα με τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου, οι ετεροδημότες που υπέβαλαν σχετική αίτηση έως τις 30 Απριλίου 2015 θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά θα ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους στο κοντινότερο -και όχι σε ειδικό- εκλογικό τμήμα.

Ερωτηθείς για το πότε θα είναι γνωστό το αποτελέσματα, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣΔΑ δήλωσε άγνοια, και περιορίστηκε να απαντήσει ότι όσο πιο μικρή είναι η διαφορά μεταξύ των δύο απαντήσεων τόσο θα διευρύνεται η ώρα του τελικού αποτελέσματος. Για την αμεσότερη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα αξιοποιηθούν και κινητά τηλέφωνα τα οποία θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 4.800 εκλογικών τμημάτων.

Ο κ. Πουλάκης εξήρε την προσπάθεια του δυναμικού του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο -όπως είπε- σε μόλις 5-6 ημέρες διαχειρίστηκε όγκο δουλειάς που σε άλλες εκλογικές διαδικασίες απαιτούνταν 25-26 ημέρες, αποδεικνύοντας ότι "όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος".

"Η επιτυχής διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αποτελεί ένα συλλογικό στοίχημα για όλους μας", πρόσθεσε τονίζοντας ότι το υπουργείο μπορεί να εγγυηθεί στους Έλληνες ότι την Κυριακή θα μπορέσουν να προσέλθουν χωρίς προβλήματα στις κάλπες "και να εκφράσουν με αυθεντικό και ανόθευτο τρόπο τη βούλησή τους, στο πλαίσιο μιας κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας".

Πηγη:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.