Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η αντίδραση της ΔΑΚΕ Ι.Τ. για τη στάση του Βέμπερ κατά τη σημερινή ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο


Aθήνα, 08 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απερίφραστη καταδίκη των δηλώσεων Βέμπερ
Επιστολή διαμαρτυρίας στην Ένωση Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων


Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ κ. Βέμπερ έχει...
κάθε δικαίωμα να αντιπαρατίθεται ιδεολογικά και πολιτικά με την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, δεν έχει όμως κανένα απολύτως δικαίωμα να στρέφεται ενάντια και πολύ περισσότερο να κατασυκοφαντεί έναν ολόκληρο λαό.

Αντιθέτως, μάλιστα, έχει τη στοιχειώδη υποχρέωση να σεβαστεί τους Έλληνες πολίτες που τα τελευταία πέντε χρόνια υποβάλλονται σε πρωτοφανείς δυσβάσταχτες θυσίες και φτωχοποιούνται βίαια.

Η ανθελληνική αυτή ρητορική και πρακτική εκπορεύεται από συγκεκριμένα ευρωπαϊκά (παρα)κεντρα εξουσίας, εξυπηρετεί τα τοκογλυφικά funds που τζογάρουν στο Grexit, υπονομεύει την εκδήλωση αλληλεγγύης, πυροδοτεί το αναγκαίο συναινετικό κλίμα σε επίπεδο θεσμικών ευρωπαϊκών οργάνων, είναι ασύμβατη με το περιεχόμενο και τις θεμελιώδεις αξίες της Ε.Ε. εξυπηρετώντας μόνο κατεστημένα συμφέροντα και “επώνυμες” οικονομικές ελίτ…

Ο λαλίστατος κ. Βέμπερ δεν συμπεριέλαβε στην αιχμηρή, αντιευρωπαϊκή, ανάλγητη και λαϊκιστική τοποθέτησή του καμία κριτική για τα αδιέξοδα Προγράμματα ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόστηκαν στην Πατρίδα μας από την υπαγωγή της στο Μεικτό Μηχανισμό Στήριξης έως και σήμερα, την ώρα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο -άρα και οι Ευρωβουλευτές του EPP- έχει χαρακτηρίσει την Τρόικα ως “Χασάπη”.

H “Περισσότερη Ευρώπη”, η “σάρκα” του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και το “πνεύμα” του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου με τους εμβληματικούς στόχους της Εδαφικής Συνοχής και της Πραγματικής Σύγκλισης βρίσκονται στη σύγκριση με τα υψηλά πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές, και όχι με τα κατώτατα όρια όπως Βουλγαρία και Σλοβακία.

Προφανώς, λοιπόν, εκφράζει μόνο τον εαυτό του και όχι αυτούς που πρέπει να εκπροσωπεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις Βέμπερ αποστέλλοντας σχετική επιστολή προς την Ένωση Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων (EUCDW) προκειμένου να αποδοκιμάσουν αυτήν την επικίνδυνη στάση που δεν προσιδιάζει  σε ευρωπαϊστή ηγέτη αλλά σε “ηγούμενο” χρηματοπιστωτικών lobbies και ολιγαρχιών.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.