Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Γεωργιάδης: Παραιτηθείτε τώρα - Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας δεν μου είπε να παραιτηθώ, δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα

Αντιπρόεδρος της ΝΔ: «Ο Κουρουμπλής τα έκανε θάλασσα» - Υπ.Ναυτιλίας: «Έδωσα εντολή να ξεκινήσει αμέσως η έρευνα».
«Αν σας έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας πρέπει να παραιτηθείτε σήμερα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Κουρουμπλή κατηγορώντας την κυβέρνηση για ολιγωρία και...
ανικανότητα στο θέμα της καταστροφής του Σαρωνικού μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» την περασμένη Κυριακή. «Ο Κουρουμπλής τα έκανε θάλασσα και δεν μπορούμε να πάμε στη θάλασσα» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ με τον υπουργό Ναυτιλίας να απαντά πως «ο Τσίπρας δεν μου είπε να παραιτηθώ» ενώ την ίδια ώρα ισχυρίστηκε πως τη νύχτα του ναυαγίου δεν μπορούσαν να ενεργοποιηθούν οι δύτες, κάτι που έκαναν σύμφωνα με τον ίδιο με το πρώτο φως της ημέρας.

«Καταστρέψατε τον Σαρωνικό, όλη την Αττική, και γελάτε» συνέχισε την επίθεσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όσον αφορά στο ναυάγιο ο υπουργός, χαρακτηρίζοντάς το «ατυχές γεγονός», είπε πως έχει «υποψίες» τις οποίες έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα αλλά και στον πρωθυπουργό. Παρόλα αυτά δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες.

«Δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα» συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής κατηγορώντας τα ΜΜΕ για «μαύρη προπαγάνδα». 

Σημείωσε δε, ότι οι πρώτες εργασίες απορρύπανσης άρχισαν τρεις ώρες μετά το ναυάγιο, καθώς η βύθιση έγινε στις 02:30 τα ξημερώματα και τα απορρυπαντικά σκάφη δεν μπορούν να επιχειρήσουν νύχτα. Τόνισε ότι το πρώτο σκάφος του λιμενικού έφτασε στο σημείο ένα τέταρτο μετά το σήμα sos που εξέπεμψε το πλοίο. 

Ο υπουργός σημείωσε ότι χρειάστηκαν πέντε μέρες προκειμένου να στεγανοποιηθεί πλήρως το πλοίο. 

Όσο για τη δήλωσή του «γιατί να μην κάνετε μπάνιο;» ο υπουργός ζήτησε «συγγνώμη» και τόνισε: «θα κριθούμε απο το αποτέλεσμα».
Πηγη:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.