Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολές από Τσακαλώτο και Στουρνάρα προς το ΔΝΤ

Σκληρή γραμμή απέναντι στο ΔΝΤ αναμένεται να κρατήσει η ελληνική πλευρά στη σημερινή συνεδρίαση του Ταμείου, με τον εκπρόσωπο της Ελλάδας, Μιχάλη Ψαλιδόπουλο να παρουσιάζει δύο επιστολές που έχουν συντάξει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο...
διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρνας.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, Θανάσης Τσίτσας, η ελληνική πλευρά προσέρχεται στη συνεδρίαση πολύ αποφασισμένη και έχει σκοπό να αντικρούσει με σκληρό τρόπο το περιεχόμενο των εκθέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο θα παρουσιάσει τις δύο επιστολές οι οποίες χρησιμοποιούν ασυνήθιστα επιθετική φρασεολογία στέλνοντας μήνυμα "να είστε δίκαιοι και ρεαλιστές".
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της ΤτΕ εκφράζουν με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο τις ενστάσεις τους για τις προβλέψεις του επιτελείου του Τόμσεν για την οικονομία, όσο και για το γεγονός ότι η  αποτίμηση 2012 -2016 αφήνει στο απυρόβλητο τα λάθη και τις αστοχίες του Ταμείου.
Από το περιεχόμενο των εκτιμήσεων για το πρόγραμμα 2012-2016, το οποίο ρίχνει την ευθύνη για την αποτυχία του προγράμματος εξ ολοκλήρου στην ελληνική πλευρά,  φαίνεται να έχει ενοχληθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΝΤ1.
Πηγη:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.