Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Υποχώρηση και προνομοθέτηση μέτρων φέρνει το Eurogroup

Θετικά ως προς το σκέλος της σύγκλισης Ελλάδας και δανειστών φαίνεται να είναι τα πρώτα σημάδια που έρχονται από τις Βρυξέλλες ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup.
Η προπαρασκευαστική συζήτηση που έγινε μεταξύ της ελληνικής πλευράς και...
εκπροσώπων των δανειστών στην οποία συμμετείχε τόσο το ελληνικό οικονομικό επιτελείο όσο και εκπρόσωποι των δανειστών όπως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Τόμας Βίζερ και ο Πολ Τόμσεν, έβγαλε «λευκό καπνό».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία σε βασικά σημεία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει εξειδίκευση. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει πως η Ελλάδα έχει υποχωρήσει σε βασικές θέσεις των θεσμών και δέχεται την προνομοθέτηση μέτρων για το 2019 και ύστερα. Την ίδια ώρα θολό είναι το τοπίο για το ποια θα είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup να καθοριστεί η ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών στην Αθήνα, αρχικά των τεχνικών κλιμακίων και έπειτα των επικεφαλής, στην Αθήνα το επόμενο διάστημα. Έτσι σύμφωνα με το KoolNews.gr, αν αυτό συμβεί εγκαίρως, δεν αποκλείεται ως τις 20 Μαρτίου, στο επόμενο Eurogroup, να υπάρχει πλήρης συμφωνία.
Στη συνάντηση στις Βρυξέλλες συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης και από την πλευρά των θεσμών, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι Πιέρ Μοσκοβισί, Μάρκο Μπούτι (Κομισιόν), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM), ο Τόμας Βίζερ (επικεφαλής EuroWorking Group), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και οι Ντέλια Βελκουλέσκου, Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ).
Πηγη:www.eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.