Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχή, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας

Καταιγίδες συνοδεία χαλαζοπτώσεων από την Τρίτη σε πολλές περιοχές της χώρας. Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία, πότε αναμένεται ύφεση των φαινομένων.
Προβλέπονται καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά με χαλαζοπτώσεις, αρχικά στην κεντρική Μακεδονία, και από το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη...
Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο.
Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης.
Πιο αναλυτικά:
Την Τρίτη, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία.
Την Τετάρτη άστατος θα είναι ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
στα ηπειρωτικά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ στα δυτικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Σε μικρή περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία, κυρίως στα ανατολικά.
Την Πέμπτη, στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος θα είναι ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Ανεμοι στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί, 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.
Πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.