Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Λουκάς Παπαδήμος: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση - Ποιος ήταν ο αποστολέας του δέματος

Τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο: Βρέθηκε ποιος φερόταν ως αποστολέας του δέματος, το οποίο εστάλη στον πρώην πρωθυπουργό από το Κολωνάκι.
Ο παγιδευμένος φάκελος, που ανατινάχθηκε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (25/05), είχε ελεγχθεί στα μηχανήματα της Βουλής, όπως...
διαπιστώθηκε σήμερα.   
Όπως έγινε γνωστό, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, επιβεβαιώθηκε η κατάθεση του αρχιφύλακα που ανήκει στην φρουρά του κ. Παπαδήμου, σύμφωνα με την οποία είχε πάει ο ίδιος την αλληλογραφία για έλεγχο στα μηχανήματα X-ray της Βουλής, κάτι το οποίο, είχε διαψευστεί χτες από την φρουρά του Κοινοβουλίου.
Ειδικότερα, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τις κάμερες της Βουλής έχει καταγραφεί ο αστυνομικός την ώρα που μετέβη με την αλληλογραφία για έλεγχο και συγκεκριμένα τέσσερις φακέλους, που είχε παραλάβει από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων και το παγιδευμένο πακέτο.
Η Αστυνομία διευκρίνισε ότι οι φάκελοι της αλληλογραφίας του κ. Παπαδήμου, δεν σφραγίζονται μετά τον έλεγχο, γι' αυτό και δεν υπήρχαν τα ειδικά σφραγιδάκια, στις άλλες επιστολές.
Τώρα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, θα εξετάσουν τον υπάλληλο που είχε βάρδια εκείνη την ημέρα, προκειμένου να διευκρινιστεί γιατί δεν εντοπίστηκε ο παγιδευμένος φάκελος.
Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι ειδικοί κατάφεραν να κολλήσουν τα κομμάτια του φακέλου, με αποτέλεσμα να διακρίνεται πλέον ο «αποστολέας». Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν πρόκειται για γνωστό πολιτικό πρόσωπο, και έχει διεύθυνση στο Κολωνάκι.

Νίκος Τόσκας: Ό,τι κενό ασφαλείας υπάρχει θα κοιτάξουμε να καλυφθεί

«Η δημοκρατία είναι πάντα αυστηρή απέναντι σε όσους εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εκδικητές», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, λίγο μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου (27/05), μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου μίλησαν με τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Ο κ. Τόσκας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, εμμέσως παραδέχθηκε ότι υπήρξε κενό στο θέμα του ελέγχου της αλληλογραφίας του κ. Παπαδήμου, διαβεβαιώνοντας ότι θα διορθωθεί άμεσα.
papadimos3
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξε κενό ασφάλειας σε σχέση με τον έλεγχο της αλληλογραφίας, ο κ. Τόσκας απάντησε: «Ό,τι κενά υπήρξαν θα κοιτάξουμε να τα καλύψουμε».
Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την πορεία της υγείας του κ. Παπαδήμου και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση, τονίζοντας ότι «είναι σε καλά χέρια», ενώ όπως είπε, συζήτησαν για το θέμα του τραυματισμού του και πως έγιναν τα γεγονότα.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την ενέργεια σε βάρος του κ. Παπαδήμου, ο Νίκος Τόσκας ανέφερε:
«Η κυβέρνηση, η πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας εργάζονται συστηματικά ώστε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης.
Το κλίμα φόβου που επιχειρούν να δημιουργήσουν δεν θα περάσει, η δημοκρατία είναι πάντα αυστηρή απέναντι σε όσους εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εκδικητές.
Ποιοι είναι αυτοί που επιχειρούν να καλλιεργήσουν την αντίληψη ότι ο μοναχικός «επαναστάτης» υποκαθιστά τη συλλογική συνείδηση του λαού; Είναι ακριβώς αυτοί που πάντοτε απουσίαζαν από τους μαζικούς αγώνες που έδωσε ο λαός. Και είναι αυτοί που με τη στάση τους αποπροσανατολίζουν και ωθούν προς συντηρητικές αντιλήψεις και πρακτικές. Οι πράξεις τους είναι εγκληματικές και έχουν καταδικαστεί από τους πολίτες πριν ακόμα από την τιμωρία της Δικαιοσύνης.
Κάνει λάθος η Νέα Δημοκρατία και όσοι λειτουργούν ως φερέφωνα της συντηρητικής παράταξης εάν νομίζουν ότι θα ωφεληθούν από την πολιτική εκμετάλλευση τρομοκρατικών ενεργειών.
Γνωρίζουν όλοι, άλλωστε είναι και ιστορικά καταγεγραμμένο, ότι η Αριστερά χωρίζεται με κάθετα τείχη από τις σκοτεινές δυνάμεις της τρομοκρατίας».
Σε ό,τι αφορά τις έρευνες, ο αναπληρωτής υπουργός δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.
Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την επίθεση

Πηγη: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.