Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη 11 . 10. 2017 
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς : κ. Βερίγο Ιωάννη,
Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΛ.ΤΑ

Κύριε Γενικέ,

Με την από 12.09.2017 ειδική εγκύκλιό σας, αφαιρείτε από τους Περιφερειακούς Διευθυντές το δικαίωμα μεταθέσεων για τους υπαλλήλους της δικαιοδοσίας τους, καθώς και το δικαίωμα της απόσπασης πάνω από δέκα (10) εργάσιμες ημέρες και το μεταφέρετε αξιοκρατικά στον εαυτό σας.
Πιστεύετε δηλαδή ότι μπορείτε να...
διαχειριστείτε μόνος σας τις απαιτήσεις και τα προβλήματα 6.500 υπαλλήλων καθώς και τις λειτουργικές ανάγκες των περίπου 700 Υπηρεσιακών Λειτουργιών;
Κύριε Γενικέ, τα ΕΛΤΑ δεν είναι νταλίκα, όπου ένας οδηγός μόνος μπορεί να «κουμαντάρει» χιλιάδες ταχυδρομικά αντικείμενα.
Τα ΕΛΤΑ είναι Οργανισμός έντασης εργασίας και πρέπει να λειτουργεί αποκεντρωμένα, άλλωστε για το λόγο αυτό υφίστανται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις. Εξάλλου πρόσφατα στελεχώθηκαν οι  θέσεις στάθμης Διεύθυνσης και με την δική σας συμμετοχή, στην επιτροπή αξιολόγησης.
Στην εγκύκλιό σας επικαλείσθε απόφαση του Δ.Σ των ΕΛΤΑ και τροποποιείτε τον ισχύοντα Κανονισμό Μεταθετότητας. Από πότε τροποποιείται Κανονισμός Μεταθετότητας, ο οποίος είναι προϊόν Σ.Σ.Ε. με απόφαση Γενικού Διευθυντή;
Επειδή όπως δηλώσατε από τα 31 χρόνια Υπηρεσίας σας, τα 29 ήσασταν συνδικαλιστής, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι Σ.Σ.Ε. τροποποιείται με νέα και όχι με απόφασή σας.
Και γιατί να περιορισθείτε μόνο στις αποσπάσεις & τις μεταθέσεις;
Μπορείτε για παράδειγμα, να αναλάβετε και άλλης φύσεως δραστηριότητες, αφαιρώντας τις σχετικές αρμοδιότητες από τα σημερινά όργανα:
·        Τον προσδιορισμό του αναγκαίου προσωπικού σε κάθε Υπηρεσιακή Λειτουργία.
·        Την κατανομή του Προσωπικού σε όλο το δίκτυο των ΕΛΤΑ.
·        Τις άδειες απουσίας όλου του Προσωπικού.
·        Τον πειθαρχικό και υπηρεσιακό έλεγχο όλου του Προσωπικού.
·        Τις μετακινήσεις και τα οδοιπορικά έξοδα.
·        Την παρακολούθηση της εφαρμογής των διατάξεων των Ε.Σ.Σ.Ε., του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, του Κανονισμού Εργασίας Προσωπικού, της Εργατικής Νομοθεσίας και των άλλων κανονιστικών διατάξεων οδηγιών διοικητικού περιεχομένου.

Αυτά σας χαλάνε; Δεν εμπίπτει ο κατιμάς στις αρμοδιότητές σας;  Με μια ειδική εγκύκλιο μπορείτε να το αλλάξετε και αυτό.

Σοβαρευτείτε επιτέλους !

Καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να συνεχίζετε :

-      Να διοικείτε τον ΕΛΤΑ με όρους και μεθόδους άλλων δεκαετιών, όταν δηλαδή τα ελλείμματα του ΕΛ.ΤΑ καλύπτονταν από τον ΟΤΕ.
-      Να διαχειρίζεστε τη μιζέρια στην οποία κατάντησε ο Οργανισμός, δυστυχώς λόγω και των δικών σας επιλογών, με όρους μικροπολιτικής.
-      Να μην σέβεστε κανένα από τους στοιχειώδεις κανόνες στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.
-      Να αυθαιρετείτε.

Σας καλούμε λοιπόν, να «μαζέψετε» αμέσως την απαράδεκτη εγκύκλιο και να σταματήσετε να νομίζετε ότι με τους «δορυφόρους» σας οδηγούς θα διοικήσετε τα ΕΛΤΑ.
Ο συγκεντρωτικός τρόπος διοίκησης που στηρίζεται στην παραδοχή ότι οι υφιστάμενοι δεν είναι άξιοι εμπιστοσύνης, δεν συνάδει με την προοδευτική σκέψη, τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της εταιρείας μας και την ηγετική ικανότητα των Προϊσταμένων που εσείς τοποθετήσατε.
Διότι δυο (2) μόνο μπορεί να είναι οι αιτίες της παράλογης και αναχρονιστικής ειδικής εγκυκλίου σας:

·        Είτε, δεν έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητες των στελεχών του ΕΛΤΑ, που με την συμμετοχή σας, πρόσφατα επελέγησαν.
·        Είτε, ως Γενική Διεύθυνση, δεν έχετε έργο και προσπαθείτε να βρείτε….

Κλείνοντας κύριε Γενικέ, φρονούμε ότι πρέπει επιτέλους να ασχοληθείτε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός εκτός και εάν αυτά δεν περιλαμβάνονται στις άμεσες προτεραιότητες σας …

ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για εκτύπωση της επιστολής πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.