Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

«Kolotumba»: Κάνει... διεθνή καριέρα, για να περιγράψει την στροφή Πουτζδεμόν αλά... Τσίπρα!


Αναπόφευκτες οι συγκρίσεις με το ελληνικό δημοψήφισμα του 2015 και την «στροφή» του Καταλανού ηγέτη.
Διεθνή... καριέρα φαίνεται ότι κάνει, πλέον, η αμιγώς ελληνική λέξη «κωλοτούμπα», με αφορμή το... πισωγύρισμα του Καταλανού προέδρου, Κάρλες Πουτζδεμόν, ο οποίος... ανέκρουσε πρύμναν για τη διακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ζητώντας διάλογο με την κυβέρνηση της Ισπανίας.

Τον όρο «kolotumba» χρησιμοποίησε η ισπανική El Pais, για να περιγράψει την... ισπανική υποχώρηση, που «σάλπισε» ο Καταλανός ηγέτης -έστω και αν η Μαδρίτη φαίνεται να μην ανταποκρίνεται στα... κελεύσματά του, καλώντας τον να ξεκαθαρίσει εάν προχώρησε σε διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ή όχι.

Κάνοντας τις... αναπόφευκτες συγκρίσεις με την «κωλοτούμπα» του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέτρεψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015, η El Pais γράφει: «Κωλοτούμπα είναι ένας πολιτικός όρος, που σημαίνει στροφή 180 μοιρών. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε αυτή τη λέξη διάσημη, αφού οδήγησε τη χώρα σε δημοψήφισμα, με το ερώτημα εάν γίνεται αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ. Παρότι η πλειονότητα ψήφισε "όχι", ο ίδιος κατέληξε να κάνει το αντίθετο από αυτό που ζήτησε ο λαός και ζήτησε τρίτο πακέτο βοήθειας. Στις Βρυξέλλες μιλάνε για την καταλανική κωλοτούμπα».
Δείτε το σχετικό δημοσίευμα:

Πηγη:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.