Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ε. Αχτσιόγλου: «Τι χάσαμε και τι κερδίσαμε σε συντάξεις και εργασιακά»

Για συμφωνία που δίνει λύση στα βασικά προβλήματα, με θετικά και αρνητικά στοιχεία, μίλησε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Η κ. Αχτσιόγλου αφού επανέλαβε ότι τα μέτρα και τα αντιμέτρα θα...

ψηφιστούν ταυτόχρονα στη Βουλή, τόνισε ότι: «καταφέραμε να σταματήσουμε την περαιτέρω απορρύθμιση του θεσμικού πλαισίου στα εργασιακά».
Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στο όριο των ομαδικών απολύσεων, ξεκαθαρίζοντας πως το ΔΝΤ έκανε λόγο για διπλασιασμό αυτού του ορίου, ενώ τόνισε ότι δεν θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που απαγορεύει το λοκ άουτ.
Σημείωσε ότι θα υπάρξουν περιορισμένες αλλαγές στα συνδικαλιστικά προνόμια, ενώ επέμεινε ότι με τη λήξη του προγράμματος επανέρχεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Η κ. Αχτσιόγλου εξάλλου είπε ότι η παρέμβαση ύψους 1% του ΑΕΠ στη συνταξιοδοτική δαπάνη (δηλ. περικοπές στις συντάξεις) θα συμβεί το 2019, ενώ είπε ότι η περικοπή θα αφορά τις προσωπικές διαφορές, χωρίς πάντως δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Τέλος, μίλησε για τα αντιμέτρα, αποκαλύπτοντας ότι θα δοθεί επίδομα για το πρώτο αλλά και για το δεύτερο παιδί, ενώ είπε ότι θα δοθεί επίδομα ενοικίου ακόμη και σε όσους έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο.
Πηγη:www.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.