Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

6.900 απολύσεις ανακοίνωσε η Siemens

Σαρωτικές απολύσεις 6.900 εργαζομένων ως επί το πλείστον στον κλάδο της ενέργειας προβλέπει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens. Οι μισές από τις θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν αφορούν τη Γερμανία. Χίλιες εκατό απολύσεις θα γίνουν στην...
υπόλοιπη Ευρώπη, 1.800 στις ΗΠΑ και 700 σε άλλες χώρες.
Σημειωτέον ότι ο κλάδος ενέργειας του ομίλου, ο οποίος κατασκευάζει μεταξύ άλλων μηχανές σιδηροδρόμων, τουρμπινοκινητήρες και αιολικά πάρκα, είχε ήδη περιορίσει αισθητά τους εργαζομένους που απασχολεί σε άλλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που είχε εφαρμοστεί το 2013.

Τις νέες «οδυνηρές περικοπές προσωπικού» ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ομίλου, Τζόε Κέζερ. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τόλμη τις δομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε ορισμένες δραστηριότητές μας», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Κέζερ.

Ο ηλικίας 60 ετών γερμανός μάνατζερ δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες που αφορούν τις «δομικές δυσκολίες». Υπογράμμισε, όμως, τη «χρονιά των ρεκόρ» για τη Siemens, αναφερόμενος στα καθαρά κέρδη των 6,2 δισ. ευρώ που πέτυχε το οικονομικό έτος 2016-17 (ήταν αυξημένα κατά 11% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος) και επίσης στις πωλήσεις-ρεκόρ των 83 δισ. ευρώ που πέτυχε ο όμιλος.

«Η Siemens απαντά στις ραγδαίες διαρθρωτικές αλλαγές που συμβαίνουν στην παραγωγή της ορυκτής ενέργειας και στον τομέα των πρώτων υλών», είπε ο Κέζερ και σημείωσε τη μεγάλη πτώση της ζήτησης για αεροσυμπιεστές πετρελαίου.

Πηγη:www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.