Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα - Χιόνια τη νύχτα στα ορεινά

Τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική νησιωτική χωρά και από το μεσημέρι και στα δυτικά. Σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα - Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στη δυτική Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα θα...
είναι ισχυρά.
Σχετικά καλός αναμένεται να είναι ο καιρός για το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας, όμως από το απόγευμα θα υπάρξουν αλλάγές. Έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με λίγες βροχές ή καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στο Βόρειο Ιόνιο και πιθανόν σε περιοχές της Θράκης και της Ανατολικής Κρήτης. Στη συνέχεια ωστόσο στη Δυτική Ελλάδα και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα αναμένεται επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα έντονα φαινόμενα θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν το βράδυ στα βορειοδυτικά ορεινά. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 13 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 16, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 18 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 17, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 7 έως 18 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και από το βράδυ τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και στα βόρεια πελάγη μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγη:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.