Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Σπεσιαλίστας φοροφυγάς αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ

Υπερβαίνει του 1.000.000 ευρώ, η φοροδιαφυγή 57χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης λειτουργίας παράνομου εμφιαλωτηρίου φιαλών υγραερίου, διενεργήθηκε έρευνα σε υποκατάστημα εταιρείας στην Αττική, κατά τη διάρκεια της...

οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και ηλεκτρονικά αντίγραφα φορολογικών παραστατικών.

Τα συγκεκριμένα αντίγραφα, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν εκδοθεί από τον Απρίλιο του 2006 έως και το Φεβρουάριο 2013, από δυο φορολογικούς μηχανισμούς σήμανσης, εκ των οποίων ο ένας ήταν αδήλωτος, ενώ όπως προέκυψε από το συγκεκριμένο μηχανισμό είχαν εκδοθεί περίπου 17.000 φορολογικά παραστατικά.
Από την ανάλυση των φορολογικών στοιχείων της εταιρείας, προέκυψε πληθώρα διοικητικών και ποινικών παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε, η μη απόδοση στο Δημόσιο συνολικών φόρων 1.003.176,22 ευρώ και συγκεκριμένα μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας 715.042,89 ευρώ και μη απόδοση φόρου εισοδήματος 288.133,33 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ αντίγραφά της θα αποσταλούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. προκειμένου να βεβαιωθούν διοικητικές παραβάσεις και προσαυξήσεις.

Πηγη:www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.