Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Χωρίς μετρό, τρόλεϊ, πλοία και νοσοκομεία την Παρασκευή

Ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό αύριο, ημέρα κατά την οποία θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του μετρό και τα τρόλεϊ. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισαν 24ωρη απεργία αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, που...
αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. 
Αύριο δένουν κάβους τα πλοία σε όλη τη χώρα και παραλύουν οι δραστηριότητες στα λιμάνια, καθώς η εκτελεστική επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία. Η ΠΝΟ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο και οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας αντιδρώντας στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία. Την κινητοποίηση στηρίζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν σε αυτή. Αύριο δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν εφημερίδες, εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων των πρακτορείων διανομής Τύπου. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει για αύριο στις 12 το μεσημέρι συλλαλητήριο στην Ομόνοια.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, για την οποία η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Την ίδια ημέρα το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο λόγω των πολλών συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων. Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, το ΕΚΑ διοργανώνει στις 5 μ.μ. συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενώ μία ώρα αργότερα, στις 6 μ.μ., συλλαλητήρια θα πραγματοποιήσουν η ΓΣΕΕ στο Σύνταγμα και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Τη Δευτέρα, τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί πτήση από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα. Τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων αναμένονται και τις υπόλοιπες ώρες. Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος κήρυξε τετράωρη –διευκολυντική για όσους εκπαιδευτικούς θέλουν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις– στάση εργασίας, επιπλέον της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ.
Πηγη:www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.