Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΔΑΚΕ Ι.Τ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 15/1 στο σύνταγμα για το κατατεθέν πολυνομοσχέδιο

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΕΜ)ΠΑΙΖΟΥΝ…ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΥΣ
Όλοι μαζί στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στο Σύνταγμα
Είναι ξεκάθαρο ότι το κατατεθέν Πολυνομοσχέδιο αποτελεί μια ακόμη “στροφή” στη μνημονιακή διαδρομή (χιλιο)μέτρων, που η...

σημερινή κυβέρνηση επιμήκυνε δραματικά με τις παλινωδίες της καθιστώντας την ακόμη πιο δύσβατη για την ελληνική κοινωνία και την πραγματική οικονομία.
Τα προαπαιτούμενα της 3ης Αξιολόγησης, οι ήδη ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις και μειώσεις στο αφορολόγητο σε συνδυασμό με τις δογματικές εμμονές και τις αριστερίστικες ιδεοληψίες συνθέτουν ένα μείγμα πολιτικής που όχι μόνο δεν οδηγεί σε καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια, αλλά αντίθετα επιτείνει και εμβαθύνει την Επιτροπεία.
Η κυβίστηση από τη σεισάχθεια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η κλιμάκωση της αποδόμησης του κράτους πρόνοιας μέσα από τη νέα ύπουλη περιστολή κοινωνικών επιδομάτων, το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας και του δημοσίου πλούτου με όχημα το έκτρωμα του Υπερταμείου, καθώς και η “χειρουργική” επίθεση σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες διαμορφώνουν μια “συνταγή” που θα τρόμαζε και τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του ακραίου νεοφιλελευθερισμού.
Την ίδια ώρα η δημοκρατική ελευθερία της απόφασης για απεργία, μια κορυφαία πτυχή της συνδικαλιστικής δράσης, συνδέεται εγκληματικά –για πρώτη φορά και ως εκπληρωθέν προαπαιτούμενο– με τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.
Η κήρυξη της απεργίας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο συσχετίζεται με την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών… Η συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτονομία των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους ως προς την επιλογή του μέσου και του τρόπου αγώνα υπονομεύεται βίαια ενώ ο δραστικός περιορισμός της θεωρείται εξορθολογισμός…
Η Κυβέρνηση με ένα ακόμη νομοθέτημα επιδεινώνει τη θέση της μεσαίας τάξης, αναδιανέμει τη φτώχεια στους πολλούς και μοιράζει την πίτα στους λίγους, εκλεκτούς και υμετέρους, που χρόνια τώρα βρίσκουν το φλουρί…
Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καλεί όλους τους υγιώς σκεπτόμενους δημοκρατικούς πολίτες να φωνάξουν δυναμικά παρών στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, στο Σύνταγμα.
Η αντίδραση επιβάλλεται και θα είναι μαζική, η απάντησή μας πρέπει και θα είναι ηχηρή. Όλοι μαζί οφείλουμε και μπορούμε να υπερασπιστούμε τη συνταγματική τάξη και τις δημοκρατικές μας ελευθερίες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.